São Miguel - minden az autókölcsönzésről

Lagoa Sao Miguel

A sziget megismerésének legjobb módja mindenképpen az autóbérlés. A Ponta Delgada PDL repülőtéren számos helyi és multinacionális autókölcsönző céget talál.

Hol, mikor és hogyan foglaljon autót São Miguelben

São Miguelen csak a Ponta Delgada repülőtéren lehet autót bérelni; néhány autókölcsönző cégnek van fiókja a városban, de ott nem kell a szállítással foglalkozni. Az autókölcsönző munkatársai ingyenesen elviszik Önt a repülőtérről az autójához egy furgonnal.

Ha nem csak São Miguelben, hanem általában az Azori-szigeteken foglal autót, akkor ez nagyban függ az évszaktól, és attól is, hogy mennyivel korábban foglalja le az autót.

Minél előbb bérel, annál olcsóbb lesz, ugyanakkor az autóbérlés május és szeptember között mindig jelentősen drágább, mint az év többi részében.

Mivel nagyon sokféle autókölcsönző cég működik itt, a foglaláshoz a Booking.com-ot ajánljuk, amely az Ön szempontjai szerint összehasonlítja az összes céget.

Hagyományosan a legjobb ár-érték arányú autókölcsönző cégek közé tartozik São Miguel Ilha Verde városában a Sixt, az Avis, a Hertz, az Alamo, az Enterprise vagy az Autatlantis.

Hasonlítsa össze az összes autókölcsönző cég árait

Autóbérleti díjak São Miguel

Az autóbérlés São Miguel nem drága mulatság, kivéve, ha az ünnepek alatt utazik, és jó előre lefoglalja az autót Példák az átlagos árakra:

Mindig olvassa el részletesen a bérleti feltételeket, különösen a biztosítást, amelyet szintén megtalál a Booking.com-on. Néhány kölcsönző cég a biztosítást a végső árba beépíti, máshol külön kell fizetnie, napi 5 eur és 10 eur között, az autó típusától és a bérlés időtartamától függően.

Nemzetközi jogosítvány és egyéb dokumentumok

Sao Miguel az Európai Unió része, így nem szükséges nemzetközi vezetői engedélyt beszerezni. A kölcsönző cég bármely uniós országból származó nemzeti jogosítványt is elfogad.

Ha Ön nem uniós ország, Norvégia, Svájc vagy Izland vezetői engedélyével rendelkezik, szerezzen be nemzetközi vezetői engedélyt a jogosítvány mellé.

Az autókölcsönző cégek általában hitelkártyát kérnek az autóbérléshez, és gyakran bankkártyával is adnak kölcsön, de vagy kedvezőtlenebb feltételekkel, vagy nagyon magas, gyakran 1 200 eurót is meghaladó kaucióval.

Benzinárak és parkolás

A benzin meglehetősen drága São Miguelben. Mivel a benzinárak gyakran és gyorsan változnak, nem érdemes pontos literenkénti összegeket megadni. Általánosságban azonban a szigeten a 95-ös oktánszámú normál benzint vagy gázolajat literenként 1,60 eur és 1,85 eur közötti áron árulják.

São Miguelen a parkolás egyszerű. Gyakorlatilag minden turisztikai látványosságnál ingyenesen lehet parkolni, és mint a legtöbb városban, itt is vannak ingyenes utcai parkolóhelyek (a fizetős helyeket mindig kék vonallal jelölik). A sziget legnagyobb városában, Ponta Delgadában is gond nélkül lehet ingyenesen parkolni.

Közlekedés és közlekedési szabályok

Az utak kiváló állapotban vannak, és az autósok nagyon szabályosan közlekednek.

A sziget középső része és néhány partszakasz kellemesen sík, és az utak gyorsan haladnak, míg a sziget keleti és nyugati része nagyon zord, és az utak itt általában rendkívül kanyargósak, felfelé és lefelé. A forgalom azonban csekély, és az utak többnyire tökéletesen ki vannak táblázva, így még a nehezebb hegyvidéki körülmények között sem túl nehéz a vezetés.

A repülőtérről négysávos autópálya vezet Ponta Delgada megkerülésével a déli part mentén a népszerű Vila Franca do Campo üdülőhelyig. A Ponta Delgada melletti Lagoától északra, Ribeira Grande felé vezető legforgalmasabb helyi autópálya szintén négysávos. Egyik autópályán vagy úton sincs autópályadíj vagy egyéb díj.

São Miguelen nem kell aggódnia a jég vagy esetleg a hó miatt, még a legmagasabb fekvésű helyeken sem. Talán az egyetlen veszélyt a gyakori köd és az eső jelenti. Mindkettő azonban általában legfeljebb néhány percig tart, és felváltja a napos időjárás.

Ha útja során kevésbé kitett helyekre téved (leggyakrabban akkor, amikor legelésző teheneket figyel meg, amelyekből hihetetlenül sok van a szigeten), óvatosnak kell lennie az ösvények minőségével kapcsolatban. Még a vadonatúj aszfaltutaknak is nagyon mély vízelvezető csatornái vannak, amelyek veszélyesek lehetnek az alacsonyabb alvázú autókra (azaz bármilyen autóra, kivéve a dzsipeket).

Ami viszont igazán szép Saomiguel útjaiban, azok a mindenütt jelenlévő színes hortenziák , amelyek a sziget talán minden útja mentén virágoznak. Különösen május és szeptember között csodálatos élményt nyújt egy autóút.

A közlekedési szabályok hasonlóak az összes többi európai országéhoz.

A sebességkorlátozás 50 km/h a faluban és 80 km/h a falun kívül, az autópályán pedig 100 km/h. A hegyvidéki terep miatt azonban az autópályán kívül alig lehet 60 km/h-val menni.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.