Ponta Delgada

Ponta Delgada

A sziget fővárosa történelmi központtal, lenyűgöző kikötővel, számos vásárlási lehetőséggel, inkább botanikus kertekre emlékeztető parkokkal (pl. Jardim Antonio Borges) és számos más látnivalóval várja a látogatókat.

Válasszon kedvezményes szállodát São Miguelben

A nemzetközi repülőtérrel rendelkező Ponta Delgada lesz az első kapcsolatod a szigettel, és mindenképpen méltó. A város gyönyörűen parkosított, és a modern világ minden kényelmét nyújtja a portugál gyarmati építészet hátterében. Több mint 68 000 lakosával Ponta Delgada messze a legnagyobb város az Azori-szigeteken.

Látnivalók és látnivalók

Ponta Delgada gyönyörű történelmi központja több évszázaddal visszarepít Portugália gyarmati felfedezéseinek dicsőséges napjaiba. A központ utcáit a kor jellegzetes építészete uralja, fehér házak fekete bazaltfalakkal, néha sárgára, kékre vagy pirosra festve. Emeljünk ki néhány látnivalót, amit nem szabad kihagyni:

  • Portas da Cidade - a jellegzetes építészet stílusában készült elegáns, három boltíves kapu 1783-ból származik, ma a Praça de Gonçalo Velho főterén áll a helyi városháza mellett.
  • Mãe de Deus kápolna - a 19. századból származó, az azori hagyományos építészeti stílust őrző, elegáns kápolna az egyetem közelében egy dombon áll, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra.
  • São Sebastião-templom - a központban található São Sebastião fő helyi temploma 1533-ból származik, és szintén a tipikus gyarmati építészet egyik példája.
  • São Brás erőd - a 16. században épült masszív kőerőd a kikötő mellett és a központhoz közel, stratégiai helyen fekszik, ma katonai múzeumnak ad otthont.

A város szélén, a Faja De Baixo lakótelepen találjuk az egyik legkülönlegesebb látnivalót: az ananászültetvényt. Az Azori-szigetek az egyetlen hely Európában, ahol ananászt termesztenek. A szokatlan élmény mellett számos szokatlan terméket, például ananászmustárt is magunkkal vihetünk. Részletes információk az ültetvény hivatalos honlapján találhatók.

Szállás Ponta Delgada

A város ideális kiindulópont a sziget felfedezéséhez, ha az egész időt egy helyen szeretné tölteni, és minden, amire szüksége van, a közelben van. A legtöbb utazó azonban Ponta Delgadát csak egy éjszakai tartózkodásra használja érkezés után vagy indulás előtt. Bárhogy is legyen, Ponta Delgada valószínűleg az Ön menedéke lesz az itt tartózkodásának legalább egy részében.

A magánapartmanoktól a nagy szállodákig itt található a legnagyobb választék a szálláshelyekből. Az erős verseny miatt itt a kisebb apartmanok árai 37 eurótól kezdődnek éjszakánként, a hagyományos szállodák árai pedig 73 eurótól kezdődnek éjszakánként két fő részére.

A kisebb szálláshelyek közül a népszerű Azores Dream Hostel különálló szobákkal közvetlenül a központban, és csak néhány lépésre a kikötőtől.

Ha a klasszikusabb szállodákat kedveli, a legolcsóbb, jó értékeléssel rendelkező szép szálláshelyek közé tartoznak a következők Hotel Alcides ** közvetlenül a központban, a jobb szálláshelyek közül pedig a központ északi oldalán található Hotel Do Colegio ****-t választanánk.

Közlekedés és parkolás

Hogyan lehet a legjobban közlekedni a városban?

Autóval

A legtöbb turista autóval közlekedik São Miguelben, így a "Hol parkoljak?" kérdés valószínűleg a leggyakoribb, ha olyan nagyobb városok felé tartunk, mint Ponta Delgada.

A történelmi központban és a környező utcákban a parkolás hétköznapokon napközben fizetős (kb. 1,50 eur/óra), de a központtól néhány háztömbnyire (kb. 400-500 méterre) lévő utcákban, amelyeknek az elején nincs "P - Zona" felirat, a parkolás ingyenes. Ne felejtsd el a tükröket behajtani, az utcák nagyon keskenyek!

Nagyobb ingyenes parkolókat például a következő helyeken találhatsz:

  • A központ keleti részén, a tengerparti sétány mellett (a helyszínt a en.mapy.cz) - kb. 600 méterre a központtól
  • 2 parkolóhely a Botanikus Kertnél északnyugaton (helyszín a en.mapy.cz) - kb. 700 méterre a központtól

Béreljen autót közvetlenül a repülőtéren, ahol a legtöbb autókölcsönző cég található.

Hasonlítsa össze az autóbérleti díjakat - PDL repülőtér

Tömegközlekedés busszal

Ponta Delgada valószínűleg gyalog is bejárható, a központ nem nagy, és gyalog általában amúgy is gyorsabban odaér, mint a helyi tömegközlekedéssel. A várost a PDL minibuszok (furgonok) 4 vonala szolgálja ki az A, B, C, D vonalakon. A megállók elég jól láthatóan ki vannak jelölve és menetrenddel rendelkeznek.

A minibuszok hétköznap 7:30 és 19:30 között, szombaton 8:30 és 13:00 között, valamint vasárnap és ünnepnapokon közlekednek. Jegyet a sofőrtől 0,50 euróért lehet váltani, de 5 eurós hetijegyet is lehet használni, amelyet az újságárusoknál lehet megvásárolni.

Információk és az útvonalak térképe (Rede de Mini Bus) a város honlapján található: cm-pontadelgada.pt.

Intercity buszok

Bár a szigetet legjobban autóval lehet bejárni, itt is közlekednek buszok, bár ezek csak a turisztikai szempontból érdekes helyekre járnak, általában napi 2-4 alkalommal. Sajnos az online menetrendeket évek óta nem frissítik, így nincs más választásunk, mint a helyszínen tájékozódni a részletekről.

Ponta Delgadában nincs központi buszpályaudvar, de minden járat a fő parti sétány, az Avenida Marginal mentén halad, ahol számos ponton megállnak. A fő megállóhelynek a Praça de Gonçalo Velhónál található megálló tekinthető.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót São Miguel-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.