São Miguel - mi a teendő

Lagoa Sao Miguel

Fedezze fel, hogy mi a teendő Sao Miguelben a tevékenységekhez, hová érdemes kirándulni, és hogyan szórakozhat a nyaralás alatt.

Túrázás és természeti szépség

A sziget ideális a túrázáshoz. A vonzó táj lélegzetelállító tájakat kínál, és a helyi, egész évben zöldellő és virágzó, nagyon zord táj a legfontosabb, amiért a turisták São Miguelre érkeznek.

Minden vulkánmászás élmény lesz. São Miguel számos különböző túraútvonalat kínál, amelyeket például a trails.visitazores.com hivatalos turisztikai weboldalon részletesen ismertetnek.

Számos kerékpáros útvonal közül választhatunk, a legjobbak közül a Serra Devassa (túra a vulkánokon át a tavakhoz), a Moinhos da Ribeira Funda (túra elhagyott vízimalmokhoz) vagy a Faial de Terra (túra a vízeséseken át egy elhagyott faluba). Az összes túra teljes leírása a fenti linken található.

A legnépszerűbb kirándulóhelyek a Sete Cidades-tavakkal körülvett hatalmas kaldera környéke vagy a Furnas-tó környéke.

A rövidebb túrák abszolút bárhol megtehetők, ahol le lehet parkolni az autóval. Végül is a szigetet autóval bejárni, sok rövid megállóval és sétával az egyik legnépszerűbb tevékenység São Miguelen.

Foglaljon előre szállodát São Miguelen

Termálmedencék

A túrázás mellett a sziget másik fő vonzereje a számos termálforrás meglátogatása, amelyekben szokás fürdeni. A szigeten tucatnyi helyen fakad termálvizes vasvíz, a következő helyek a legnépszerűbbek közé tartoznak:

Bálna- és delfinmegfigyelés

Az Azori-szigetek olyan hajóutakkal is vonzzák a látogatókat, amelyeken delfin- és bálnalesek megfigyelésére is lehetőség nyílik.

A fő bálnafigyelési szezon áprilistól októberig tart. Április és május között nagyobb számban fordulnak elő nagytestű bálnák, például uszonyos bálnák, míg októberben púpos bálnák érkeznek. Kisebb delfineket szinte bármikor lehet látni.

A félnapos (kb. 3 órás) hajókirándulások meglehetősen drágák - 70 eur és 110 eur között mozognak fél napra. Mivel a sziget körüli vizek tele vannak tengeri emlősökkel, a hajókázás felejthetetlen élményt nyújt.

Ügynökségi példák:

A nagyobb központokban katamaránon élvezheti a naplementét, búvárkodhat vagy delfinekkel úszhat. Az irodák különböző dzsipszafarikat is kínálnak. Ha van egy kis bátorsága, egyedül is bebarangolhatja a vidéket.

Strandok és úszás

A vadregényes tengerpart ellenére San Miguel számos fürdőzésre alkalmas helyet kínál. Bár a homokos strandok száma nem nagy, sok helyen találhat sziklás partokat, amelyek alkalmasak a vízbe lépésre. Csak hajtson körbe a szigeten, és álljon meg a tetszőleges helyeken, ezekből több tucat van.

Kilátópontok

Mindezek mellett a szigetre látogatók számára a kilátópontok jelentik az egyik látványosságot. Ezeket mindig úgy alakítják ki, hogy a megállás a lehető legkényelmesebb legyen. Az úgynevezett Parque de Merendas is gyakori, néha a kilátópontoknál, néha csak az utak mentén. Ezek pihenőhelyek a természetben, padokkal és grillezőhelyekkel. Nem probléma megállni itt, és egy délutánt vagy estét grillezéssel vagy csak leülni egy piknikre.

Botanikusoknak

A botanikus kertek kedvelőinek a Terra Nostra parkot magával ragadónak találják, de a fővárosban található parkok is megérnek egy látogatást. Az Azori-szigetek hemzsegnek az egzotikus növényfajoktól, így minden természetjárás egyedülálló élményt nyújt.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.