Lagoa das Setes Cidades

Lagoa das Sete Cidades

A szunnyadó vulkán hatalmas, több mint 2 km széles krátere, a Sete Cidades (Hét város) az Azori-szigetek egyik legnépszerűbb és legszebb helye. A kráter alapterületének mintegy felét a legnagyobb azori kettős tó, a Lagoa das Setes Cidades tölti ki.

Válassza ki a São Miguel-i szállodát kedvezménnyel

A tó meglátogatása az Azori-szigetek egyik "kötelező látnivalója", és bár eléggé turistás hely, semmiképpen sem szabad kihagyni. A tó partján fekszik a névadó város, Sete Cidades, amely népszerű turisztikai központ.

Lagua Azul, Verde vagy Sete Cidades? 1 vagy 2...?

A több mint 4,3 négyzetkilométeres vízfelületű , két különböző tóra oszlik: a nagyobb Lagoa Azul (Kék tó) és a kisebb Lagoa Verde (Zöld tó). Biológiai szempontból is teljesen eltérő ökoszisztémájú víztestekről van szó, és a különbségek már első pillantásra is láthatóak.

Az eltérő mélység és a kissé eltérő ásványi összetétel miatt a Lagoa Azul vize kék színű, míg a Lagoa Verde vize zöld színű. Logikusan innen ered a nevük is.

A valóságban azonban egyetlen tóról van szó, amelyet a szárazföld szinte kettéoszt, de megmarad egy körülbelül 50 méter széles csatorna, amelyen egy alacsony kőből épített közúti híd vezet át.

Mindenesetre a Lagoa Azul és a Lagoa Verde együtt egy nagy tavat alkotnak, a Lagoa das Setes Cidades-t.

Túrázás a tó körül

Közvetlenül a partok körül rövid séták vezetnek a gyönyörű zöld tájban, melyben művelt rétek, mezők és kis tűlevelű ligetek találhatók. A rövid séták gyakran jelöletlenek, de a jól járható ösvényeken és különösen a Lagoa Azul környékén bőven találhat belőlük.

Míg a Lagoa Azul keleti és nyugati oldala ideális a sík ösvények és a piknikezéshez, az északi oldal lenyűgöző, akár 300 méter magas, szinte merőlegesen álló monumentális kráterfallal lenyűgöző, amely misztikus környezetet teremt.

Hasonló, csak tükörképes helyzet uralkodik a Lagoa Verde körül is. Több ösvény fut végig a szélein, erdőkön és réteken keresztül, de a tó déli része a hegyek hatalmas, merőleges lejtőinek köszönhetően járhatatlan.

Festői útvonal a kaldera szélén

Az egyik legismertebb és legnépszerűbb túraútvonal a kráter peremét követi 150-200 méterrel a tó és Sete Cidades városa fölött. A hivatalosan jelzett útvonal nem vezet végig, de ha körkörös túrára vágyik, rövid távot könnyen megtehet a jelöletlen ösvényeken is.

Két fő túraútvonal vezet az Azori-szigetek legjobb kilátópontjaihoz.

Miradouro Boca do Inferno és a Canário-tó.

Az útvonal Sete Cidades városának központjában indul, és egy meredek, de viszonylag kényelmes ösvényen halad a kaldera északi csúcsára, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a Lago Azua-ra, amelyet megkerül, majd átkel a Pico da Cruz csúcsán, hogy elérje az Azori-szigetek egyik leghíresebb kilátópontját , a Miradouro Boca do Inferno-t. Innen a gyönyörű zöld tájon keresztül a Canário-tóhoz juthat tovább.

Mivel a busz csak Sete Cidadesig közlekedik, az útvonal másik végéig nem, ezért vissza kell sétálni, vagy az egész útvonalat két szakaszra kell osztani.

Sete Cidades - Boca do Inferno

  • Az útvonal hossza: 10,5 km egy irányban
  • Emelkedés: + 916 m, - 380 m
  • Útvonaltérkép

Miradouro da Vista do Rei

A kaldera körüli körút második része egy másik nagyon népszerű kilátóhoz, a Vista do Reihez vezet, amely közvetlenül az út mellett, az egykori félig romos Monte Palace Hotel mellett található. Az útvonal lényegesen rövidebb, mint az első, de a kráter pereméről ugyanolyan szép kilátás nyílik a tóra és az óceánra is.

A Sete Cidadesbe való visszatérést lerövidítheti a városba meredeken leereszkedő, kanyargós, keskeny ösvényen.

Az alagút a Lagoa Azulhoz

A Lagoa Azul északnyugati részén, a kaldera meredek lejtői alatt egy érdekes, 1930-ból származó építkezésre bukkanunk. Itt egy vízvezetékkel ellátott alagút vágja át a sziklatömeget a túloldalra, Mosterios falu felé. Az alagút 1 200 méter hosszú, és a tó szintjének fenntartására és az áradások megelőzésére használták.

A vízcsatorna mentén keskeny sétány vezet át az alagúton a túloldalra, lásd az útvonaltérképet. A belseje azonban kivilágítatlan, ezért erős zseblámpát kell vinni.

Szállás a tóparton

A legtöbb szálláshelyet Sete Cidades városában találja, de ha vidéken, közvetlenül a Lagoa Azulra néző vidéken szeretne megszállni, ajánlunk egy gyönyörű nyaralót Lake Cottage - Panoramic views 7 Cidades 160 eur/éj körüli árakkal, ami első ránézésre magasan az átlag felett van, de a szállás maximum 4 főre szól.

Hogyan juthat el a tóhoz?

Melyik a legjobb módja annak, hogy autóval eljussunk Lagoa des Sete Cidadesbe, és járnak-e ide buszok?

Autóval

Mint mindenhol az Azori-szigeteken, a legjobb közlekedési eszköz a bérautó, amellyel szabadon mozoghat a túraútvonalakon és a vidéken. Jó minőségű és jól karbantartott utak vezetnek a kráterfenékre keletről és nyugatról, és minden turisztikai látványosság könnyen elérhető. Mivel Sete Cidades az Azori-szigetek egyik fő látványossága, a jelzésrendszer minden irányból jó és egyértelmű.

A Ponta Delgadától való távolság kevesebb mint 30 km.

Autóbérleti díjak összehasonlítása - PDL repülőtér

Busszal

Ponta Delgada és a közeli Várzea és Mosterios városokból is indulnak buszjáratok Sete Cidadesbe. Összesen körülbelül 4 alkalommal közlekednek naponta, beleértve a hétvégéket is. Az Auto Viação Micaelense weboldalán jelenleg nem érhetőek el az aktuális menetrendek, általában ezen a részen keresse őket.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót São Miguel-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.