Chá Gorreana Tea

Chá Gorreana

A sziget északi részén található teaültetvények nemcsak lenyűgöző kilátást nyújtanak, hanem a teakészítés és -kóstolás múzeumát is. A "Chá" szó portugálul teát jelent, a Gorreana pedig a teaültetvényt birtokló vállalat neve.

A 10 legjobb szálloda São Miguel területén

Egy látogatást ezen a festői vidéken semmiképpen sem szabad kihagyni. A Chá Gorreana valójában Európa legrégebbi teaültetvénye, amely 1883 ótafolyamatosan működik. A helyi teagyár egyike annak a mintegy tíz hasonló vállalkozásnak, amelyik Európa-szerte működik.

Elsősorban kiváló minőségű fekete teát termel, amelyet Európa- és Amerika-szerte exportálnak, de nagy mennyiségben termesztenek itt zöld teát is.

Sétáljon végig az ültetvényeken

A teát a szigetet körülvevő fő körgyűrű mentén húzódó északi lankás lejtőkön termesztik, és az ültetvényeken egy hivatalos, jelzett túraútvonal vezet keresztül, amelyet bármikor ingyenesen végigjárhat. Az ösvény nyilvános, és a látogatáshoz nem kell engedélyt kérni vagy jegyet váltani.

A túraútvonal közvetlenül a teagyárral szemben lévő útról indul, és körbejárható, így kényelmesen visszasétálhat az autójához. Hossza 3,5 km, és lágyan dombos vidéken halad, így teljesen edzetlen utazók is megtehetik az utat.

Látogasson el a Chá Gorreana gyárba

Az ültetvényeken tett séta után a látogatás fénypontja a helyi gyárban található kis múzeum lesz, ahol első kézből betekintést nyerhet a teakészítés folyamatába, és természetesen közvetlenül vásárolhat helyi termékeket.

A gyárlátogatás hétköznapokon 8:30 és 18:00 óra között, hétvégén pedig 9:00 és 18:00 óra között ingyenes .

Hogyan juthat el az ültetvényre?

Közvetlenül a Chá Gorreana gyár előtt van egy parkoló, ahol ingyenesen megállhat. Mivel az ültetvények a sziget főútja körül helyezkednek el, nagyon könnyen, bonyolult bolyongás nélkül eljuthatunk ide. A távolság Ponta Delgadától 30 km, lásd az útvonaltérképet.

Autóbérleti díjak összehasonlítása - PDL repülőtér

Bár hivatalosan van buszmegálló a gyár melletti kereszteződésben, csak hétvégén, naponta 1-2 alkalommal lehet ide eljutni. Az északi parton közlekedő összes többi járat elkerüli a főútnak ezt a részét a tengerparton São Brás és Maia falvak központjain keresztül.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót São Miguel-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.