Faial da Terra

Faial de Terra

A sziget délkeleti csücskében található apró falu egy keskeny völgybe és egy kis laposabb partszakaszra szorult. A gyönyörű erdős-dombos környezet mellett a turistákat különösen vonzza a Sanguinho félig elhagyatott festői falujába vezető, dombokon felfelé vezető, jelzett túra.

A sziget legjobb szabadtéri szálláshelyei

Elhagyott falu és vízesések

A híres túra, São Miguel egyik legérdekesebb és legszebb túrája a Faial da Terra északi végén lévő parkolóból indul, és ki van táblázva. Először egy meredek, macskaköves úton mintegy 700 métert kell felkapaszkodni Sanguinho faluba, ahol néhány ház és néhány romantikusnak tűnő tanya romjai találhatók. Sanguinhóból lenyűgöző kilátás nyílik az óceánra és a mély völgyre, amelynek végén Faial da Terra fekszik.

A legelőkön átvezető rövid sétát az Azori-szigetekre jellemző japán cryptometria cédrusok sűrű erdei váltják fel, és a macskakövesből erdei ösvényré váló ösvény a túra legmagasabb pontjára, a Salto do Prego csodálatos erdei vízeséséhez vezet.

A visszaút most meredeken lefelé vezet a Faial da Terra folyó völgyében, sűrű erdőn keresztül.

Az ösvény összesen körülbelül 3,5 km hosszú, és még megállókkal együtt is körülbelül 2 óra alatt teljesíthető egy átlagos edzett túrázó számára. Lásd az útvonaltérképet.

Szállás Faial da Terra

A szállás ebben az aprócska faluban isteni nyugalmat és a mindennapok nyüzsgésétől való teljes elszakadást kínál. Mindössze két kis kávézót és egy minipiacot talál. A szállást itt néhány helyi lakos biztosítja magánapartmanjaiban, többnyire 90 eur és 120 eur közötti éjszakánkénti árakkal.

A legjobb minősítésűek a Casa de Sanguinho nyaralók az azonos nevű, szinte kihalt faluban, teljesen távol a civilizációtól.

A falu központjában a Casa Aurit vagy a Casa do Outeirót választanánk.

Hogyan juthat el Faial da Terra-ra?

Faial da Terra a sziget délkeleti csücskében, a fő körgyűrűs út mellett fekszik. Van azonban egy aszfaltút, amely gyönyörű legelőkön kanyarog keresztül, lenyűgöző kilátással. A főútról Povoação külterületén lévő leágazás jól láthatóan ki van táblázva, és Ponta Delgada-tól 64 km-re van.

Hasonlítsa össze az autókölcsönző árait - PDL repülőtér

A 326-os buszjárat csak hétköznapokon naponta háromszor érkezik ide Povoaçãóból. A hivatalos weboldalon található menetrendeket utoljára 2013-ban frissítették, így a helyszínen kell ellenőrizni.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót São Miguel-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.