A Szent Pál templom romjai

Szent Pál romjai

Makaó leghíresebb történelmi emlékművének csak a homlokzata maradt meg, de talán ezért is olyan híres a Szent Pál-templom romjai.

A 10 legjobb makaói szálloda

A "Mater Dei" néven is ismert hely a történelmi Makaó közepén található, és magától a műemléktől eltekintve rendkívül érdekes kilátást nyújt a kontrasztokkal teli Makaóra. Egyetlen felvételen történelmi épületeket, az 1980-as években épült hétköznapi lakóházakat és a háttérben modern felhőkarcolókat láthatunk.

A Szent Pál romjai az UNESCO Világörökség részei közé tartoznak, akárcsak Makaó egész történelmi központja.

Mi történt a Szent Pál templommal?

A templomot 1602 és 1640 között építtette a jezsuita rend a spanyol-portugál uralom alatt Makaón. Abban az időben a makaói Szent Pál-templom volt az egyik legnagyobb keresztény templom egész Ázsiában.

A templom teljes pusztulását egy 1835. január 26-i tájfun során keletkezett tűz okozta.

Csak az épület homlokzata maradt épségben, az épület többi része teljesen megsemmisült, és soha nem építették újjá.

Mit fogsz látni a templom homlokzata körül?

A templom maradványai a történelmi központ közepén, egy dombon állnak, és a 68 lépcsőfokot tartalmazó nyitott térnek köszönhetően a romokról gyönyörű, akadálymentes kilátás nyílik.

A tér Makaó leglátogatottabb helye, turisták tömegei akarnak szelfit készíteni a homlokzattal a háttérben.

A legjobb időpont a látogatásra a kora reggeli órák, amikor kevesen vannak a téren. A legtöbben kora este mennek a templomhoz, amikor a homlokzat a lenyugvó nap sugarainak köszönhetően aranyszínűvé, majd a reflektoroknak köszönhetően narancssárgává válik.

A homlokzat mögött, a templom egykori belsejében ingyenesen megtekinthetők az épület alapjai, belépődíj ellenében pedig a kripta maradványai és egy kis múzeum is megtekinthető.

A templomtól mindössze néhány méterre ne felejtse el meglátogatni a Monte do Forte erődöt, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik egész Makaóra.

Belépőjegy a múzeumba és a kriptába

A múzeum és a kripta minden nap 9:00-18:00 között, keddenként csak 12:00 óráig tart nyitva. Az utolsó belépés zárás előtt 30 perccel lehetséges.

A belépő 15 mop.

Hogyan juthatsz el oda?

A templom romjai a Makaó-félsziget közepén, a város sűrűn beépített részén találhatók.

A legközelebbi buszmegállók a következő helyeken találhatók:

  • R. Tomás Vieira (kb. 250 méter) - 17-es vonal
  • Ponte 16/Auto Silo Pak Kong (kb. 600 méter) - 1, 3, 3X, 4, 6A, 8A, 16, 16S, 18A, 18B, 19, 26, 26A, 33, 61, 101X, MT4 vonalak.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Makaó-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.