Vestrahorn

Sokksnes

A délkeleti partvidéken található kis Vestrahorn-hegység az egyik legtöbbet fényképezett hely Izlandon. A drámai és pontosan meghatározott hegyvonulat egy elárvult tájban titokzatos és varázslatos panorámát teremt.

Autóbérleti díjak összehasonlítása - Izland

A legmagasabb hegy a Klifatindur, 847 méter magas. A tenger közelsége miatt a hegyek nagyon meredekek, és nem vezetnek fel rájuk hivatalos ösvények. Azonban kitaposott ösvényeken fel lehet túrázni a magasba, ahonnan látványos kilátás nyílik a fekete és szürke lejtőkre és az óceánra.

Stokksnes fekete strandja

Az egész Vestrahorn-hegységre a legszebb kilátás a közeli Stokksnes strandjáról nyílik. Ez már önmagában is érdekes a mélyfekete homokjával és hatalmas fűcsomóival.

Viking falu

A Stokksnes strand és a Vestrahorn-hegység között egy elhagyatott történelmi viking falu található, de valójában semmi köze a történelemhez.

A falut 2010-ben építették egy készülő, de soha be nem fejezett film kulisszájaként. A falu másolata azonban a mai napig elhagyatottan áll a helyszínen, és a Stokksnes-i kirándulás során meglátogathatja.

Hogyan juthatsz el oda?

Vestahorn és Stokksnes strandja jól megközelíthető autóval. Közvetlenül az 1-es számú fő körgyűrűn, az Almannaskard alagút felett található.

A legközelebbi város Höfn, 18 km-re, a Reykjavíkba vezető út pedig 466 km hosszú (útvonaltérkép: google.com/maps).

A jól karbantartott úton jobbra a Stokksnes strandig mehetünk, a főútról jobbra, Reykjavík irányába az Almannaskard alagút előtt kb. 250 méterrel jobbra lekanyarodva, táblával jelezve.

Szállás

A Vestrahorn-hegység környéke ideális éjszakai megálló lehet egy izlandi városnéző túra során. Közvetlenül a hegyek alatti tengerparton szállhat meg egy kis vendégházban. Vikingcafe amely egy kávézóval van összekötve, de az árak magasak, és körülbelül 200 eurónál kezdődnek éjszakánként.

A közeli Höfn városában akár feleannyiért és sokkal szélesebb választékban találhat szállást.

Szálláskeresés - Höfn

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Izland-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.