Stuðlagil

Studlagil

A Stuðlagil-kanyon, átírva Studlagil, egy rendkívüli természeti látványosság, amely Izland keleti részének egy távoli részén található. A Jökla folyó élénk kékeszöld színű vizével utat vágott magának az orgona alakú masszív bazaltoszlopokon keresztül, helyenként akár 30 méter mély szurdokot hozva létre.

Autóbérleti díjak összehasonlítása - Izland

A Studlagil-kanyon legszebb része, a hatalmas bazaltsziklákból álló Studlagil-kanyon alig egy kilométer hosszú, mégis mindenképpen megéri a kitérőt az Izlandot körbejáró körgyűrűről.

A kanyon körül több jelzett ösvény is található, és egészen a kanyon aljáig le lehet ereszkedni, de elég meredek lejtőre kell számítani.

A Studlagil-kanyon 2017-ig nem volt látogatható a turisták számára. Idén azonban a kanyon szerepelt az egykori izlandi WOW légitársaság fedélzeti magazinjában, ami turisztikai fellendülést okozott.

Hogyan juthatsz el oda?

Az 1-es számú főútról az Egilsstaðir és a Mývatn-tó között térünk le, ha ebbe az irányba megyünk, akkor balra van. Először a 923-as útra kanyarodunk, amely egy idő után kavicsos, de jó minőségű és egyenes úttá válik. Körülbelül 10 km után egy kis parkolóhoz érünk, amely mindössze néhány tucat méterre található a kanyontól.

Ide hagyományos autóval is gond nélkül eljuthatunk, még télen is.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Izland-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.