Hengifoss

Hengifoss

A 128 méteres Hengifoss Izland harmadik legmagasabb vízesése, és a kétszínű sziklákból álló mesterségesnek tűnő hátterének köszönhetően minden bizonnyal az egyik legszebb vízesés Kelet-Izland e távoli részén.

Autóbérleti díjak összehasonlítása - Izland

Vörös és fekete sziklák és kilátás a régióra

A vízesés keskeny, ezüstös szalagja kontrasztban áll a környező terület sötét magas és csupasz szikláival. A feketeszürke bazaltot vörös vagy téglaszínű vízszintes vonalak tarkítják, amelyek a harmadidőszak melegebb második feléből származó megkövesedett tűlevelű fák maradványai.

Maga a Hengifoss mintegy 450 méteres magasságból esik le, a túraútvonal kiindulópontja pedig mindössze 40 méteres magasságban fekszik. Már ezek a számok is azt sugallják, hogy a kanyon alján lévő vízesés kilátóhelyéről lélegzetelállító kilátás nyílik a tágas, kopár tájra.

Hogyan juthat el oda?

A Hengifoss-vízesés a 931-es számú aszfaltúton található, amely Kelet-Izland legnagyobb városába, Egilsstaðirbe vezet (kb. 35 km, lásd az útvonaltérképet). Az út egész évben járható.

A kis parkolóból egy 2,5 km hosszú (egyirányú), meglehetősen meredek, de viszonylag könnyű ösvényen (lásd: útvonaltérkép) jutunk el a vízesés legjobb kilátópontjához.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Izland-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.