Seyðisfjörður

Seydisfjördur

Seyðisfjörður városa a Kelet-fjordok egy távoli részén fekszik, egy elárvult, de gyönyörű tájban. Népszerű "kiugrási" hely a 25 km-re lévő izlandi körgyűrűről.

Autóbérleti díjak összehasonlítása - Izland

A turisták mellett Seyðisfjörður hetente egyszer az európai szárazföldről érkező utazók százait is fogadja - itt található Izland egyetlen személyszállító kompkikötője, amely a Feröer-szigetekre és Dániába közlekedik.

Hagyományos falu és gyönyörű hegyek

Seyðisfjörður hagyományos izlandi falu jellegzetes, színes homlokzatú faházakkal és egy kis templommal vonzza a turistákat.

Modern látványosság a helyi templomhoz vezető sétálóutca, amelyet az LMBTQ-közösség támogatása által inspirált szivárványszínekre festettek.

Seyðisfjörðurt akár 1 000 méter magas kopár hegyek és egy hosszú tengeri fjord veszi körül, amelyek együttesen lélegzetelállító kilátást nyújtanak. Tegyen egy rövidebb vagy hosszabb sétát a várost körülvevő számos túraútvonal egyikén, és töltsön itt egy éjszakát.

Szállás

Mivel Seyðisfjörðurban található Izland legfontosabb utaskikötője, számos vendégház és szálloda áll a vendégek rendelkezésére, így a város ideális éjszakai megállóhely, ha Izlandot járja be.

Hogyan juthat el oda?

Seyðisfjörður a jól karbantartott és egész évben járható 93-as számú aszfaltúton érhető el, amely Kelet-Izland legnagyobb városából, a 25 km-re fekvő Egilsstaðirből vezet (lásd az útvonaltérképet). Maga az út nagy élményt nyújt, különösen az út utolsó harmada, amikor 700 méteres magasságból több kanyarban ereszkedik le a tengerig.

A főváros, Reykjavík több mint 660 km-re van (lásd az útvonaltérképet).

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Izland-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.