Svínafellsjökull

Svínafellsjökull

Európa legnagyobb gleccsere, a Vatnajökull számos jégcsúcsa közül az egyiket Svínafellsjökullnak hívják, és a szomszédos Skaftafell-lel együtt az egyik legkönnyebben megközelíthető gleccsernyelv.

Autóbérleti díjak összehasonlítása - Izland

Izland legmagasabb hegyével, a Hvannadalshnjúkurral (2110 m tengerszint feletti magasságban) a háttérben a kékes-szürkés gleccseralga hihetetlen formái egyszerűen elkápráztatják Önt.

Ráadásul a Svínafellsjökull gleccser oldalról nagyon jól megközelíthető, ahol túraútvonalak vezetnek a normál terep mentén. Vezető nélkül ne másszon fel közvetlenül a jégtömegekre; ezek - különösen nyáron - instabilak lehetnek, és könnyen beleeshet a sok hasadék egyikébe.

Hogyan juthat el oda?

A Svínafellsjökull könnyen megközelíthető, mivel nagyon közel van a körgyűrűhöz, ahonnan egy kb. 2 km hosszú földút, de jól karbantartott út vezet.

Reykjavíktól 328 km-re van (lásd az útvonaltérképet), a fő látogatóközponttól, Skaftafelltől 5 km-re, a híres gleccsertótól, Jökulsárlóntól pedig 57 km-re.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Izland-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.