Landmannalaugar

Landmannalaugar

A Landmannalaugar a Szivárvány-hegységnek fordítható, és Izland egyik legszebb és legnépszerűbb kirándulóhelye.

Hasonlítsa össze az autóbérleti díjakat Izlandon

A kis hegyvidék, amelynek hegyei akár 1100 méter magasra is emelkedhetnek, híres színes talajáról, amely a magmás ásványokból, riolitból és obszidiánból áll, és amely a napsütéses napokon hihetetlen színjátékot nyújt. A buja zöld völgyek fekete és szürke lávamezőkkel váltakoznak, tökéletesen kiegészítve a táj varázslatos hangulatát.

Túrázás és túrázás

Landmannalaugar fő tevékenysége a túrázás az idilli tájban, viszonylag könnyű és rövid túrák, valamint többnapos túrák vezetnek más területekre.

Minden jelzett túraútvonal a nagy Landmannalaugar kempingből indul, ahol nyilvános WC-k, egy kis bolt és parkoló is található. Innen 6 alapútvonal vezet, de ezeket szabadon kombinálhatja. Alacsony, színes karókkal vannak jelölve, de előfordulhat, hogy kilométereken keresztül nem találkozunk táblákkal.

  • Laugahraun lávamező 4,5 km - a könnyű, kihívást jelentő szintkülönbségeket nem tartalmazó útvonal többnyire kiszáradt láva, kis szakadékok és vörös-fekete dombok görgetegében vezet.
  • Bláhnúkur-hegy 6,5 km - Izland egyik legnépszerűbb túraútvonala, amely a 945 méter magas Bláhnúkur-hegyre vezet, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik az egész Landmannalaugarra. Az ösvény elég nagy szintemelkedést tesz meg, de minden közepesen edzett utazó számára is járható, és nincsenek rajta veszélyes szakaszok.
  • Suðurnámur-hegy 9 km - A 920 méter magas hegyre vezető túra során látványos kilátás nyílik a szivárványszínű dombokra és az alatta elterülő széles völgyre. Ez az útvonal a gerincet követi a felfelé vezető út egyharmadán keresztül, így az út nagy részén nagyszerű kilátás nyílik. A szintemelkedés viszonylag nagy, de rövid, és az útvonal általános nehézsége a közepestől a könnyűig terjed.
  • Ljótipollur-tó 13,5 km - gyönyörű, egész napos körút több völgyön keresztül egy elárvult tóhoz. Az útvonal alapváltozata elkerüli a nagyobb szintemelkedéseket, de az útvonal meghosszabbítható a Norðurnámur táblahegyre való túrázással.
  • Dómadalur-völgy 17,5 km - hosszú útvonal, amely ugyanazon az útvonalon halad vissza a változatos, színes hegyekből álló tájakon keresztül egy buja zöld széles völgybe. Helyenként eléggé sáros lehet, de extrém szintkülönbségek nélkül.
  • Mount Skalli 15,5 km - véleményünk szerint a Landmannalaugaron belüli legszebb körút a több mint 1000 méter magas Mount Skallihoz vezet. Egész úton látványos kilátásban lesz része.

* a használt útvonalak színei csak illusztrációs célokat szolgálnak, és nem felelnek meg a hivatalos jelöléseknek.

Hogyan juthat el oda?

A Landmannalaugar területe csak június és szeptember között járható, az év többi részében a kempinghez és az útvonalhoz vezető út le van zárva. Ide 3 főút vezet:

  1. Reykjavíkból az F32-es úton (aszfaltos főút) és az F208-as úton, amely egy kavicsos út. Sok forrás szerint csak 4x4-es járművekkel járható, de hagyományos hagyományos autóval is járható, nem okoz túl nagy gondot. Az út a kempingtől kb. 300 méterre egy gázlóban végződik, ahol egy fából készült gyaloghíddal lehet átkelni a folyón. A távolság Reykjavíkból 195 km - térkép.
  2. Nyugatfelől az F26-os kavicsos földút, majd az F225-ös út következik, amely több gázló miatt csak terepjárókkal járható - térkép.
  3. Keletfelől az F208-as számú földút jó állapotban van, de útközben kb. 15-20 gázlón kell átkelni, ezért csak terepjárókkal járható - térkép.

Szálláshely keresése Izlandon

Az utolsó lehetőség, hogy Izland egyik leghíresebb hosszútávú túraútvonalát gyalogosan járjuk be. Laugavegur a híres Þórsmörk-völgyből. Az 55 km hosszú útvonal térképe és teljes leírása megtalálható az izlandi idegenforgalmi hivatal honlapján: fi.is/en/hiking-trails/laugavegur.

A túraútvonalak kiindulópontja különböző túratársaságok buszaival is megközelíthető, amelyek általában kora reggel indulnak Reykjavíkból, és délután térnek vissza:

Szállás

A Landmannalaugar rezervátum közepén, a fő útvonalak környékén található kempingben szállhat meg. Egy egész faház ára kb. 10 000 isk, és az izlandi idegenforgalmi hivatal fi.is weboldalán foglalható.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Izland-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.