Háifoss

Haifoss

A 122 méteres Háifoss Izland negyedik legmagasabb vízesése, amely egy viszonylag távoli területen, a Hekla vulkán közelében található. A fő Háifoss-pataktól néhány tucat méterrel jobbra a kisebb Granni vízesés folyik le a sziklákon.

Hasonlítsa össze az autóbérleti díjakat Izlandon

A két vízesést a Fossá folyó alkotja, amely ezen a ponton a fennsíkról a völgybe ömlik, majd lustán továbbfolyik a tengerbe. Mivel a Háifoss egy kietlen tájon található, kissé távol a fő turistaáramoktól, nyugodt helyen látogathatod meg, és teljes mértékben élvezheted a táj magányát.

Hogyan juthat el oda?

Ideális, ha a vízesés meglátogatását összekötjük a Szivárvány-hegységbe vezető kirándulással, mivel közel van az oda vezető úthoz. A 32-es számú aszfaltozott főútról kanyarodjon le a 332-es jelzésű földútra, amelyen egy kis útjelző tábla mutatja a Haifoss felé vezető utat. Az első kereszteződésnél ismét jobbra forduljon, majd még körülbelül 3,5 km-t haladjon tovább, amíg el nem ér egy kis baloldali kanyart, amely közvetlenül a vízesés mellett van.

A 332-es út hagyományos autók számára alig járható, ideális esetben terepjáróval érdemes ide eljutni. Télen teljesen járhatatlan.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Izland-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.