Kerlingarfjöll

Kerlingarfjöll

Kerlingarfjöll gyönyörű vulkanikus hegyei Izland központi és viszonylag nehezen megközelíthető részén találhatók, ami a hegyeket gyönyörűen békés és csendes hellyé teszi, turisták tömegei nélkül.

Hasonlítsa össze az autóbérleti díjakat Izlandon

A mintegy 100 négyzetkilométeres hegységre a kopár, növényzetnek nyoma sincs, de száz és ezer apró, kanyargós völgy, szakadék és dombocska jellemzi, amelyek sárga és vörös színűek, így némileg emlékeztetnek a híresebb Szivárványhegység régióra.

A Kerlingarfjöll-hegység több mint 1400 méter magasra emelkedik, de a legtöbbször 800 és 1200 méter közötti magasságban fogunk tartózkodni.

Túrázás és termálforrások

A hegységet több tucat kilométernyi túraútvonal szeli át, amelyek többnyire biztonságosak és kényelmesek, de számolni kell a nagyon gyakori meredek emelkedőkkel, bár általában elég rövidek. Ez növeli a változatosságot és a gyönyörű kilátást.

A fő kiindulópont Aðalskáli turisztikai központja (elhelyezkedés a térképen: en.mapy.cz), ahol szálloda, kemping és egy kis élelmiszerbolt található. Egy másik kiindulópont, amely még autóval is megközelíthető, a Hveradalir geotermikus terület közelében van ( itt található parkoló).

Kerlingarfjöll számos fumarolával és geotermikus forrással büszkélkedhet, amelyekkel minden völgyben találkozhatunk. A legtöbbjük azonban olyan forró, hogy nem lehet bennük fürdeni; erre mindig figyelmeztető táblák figyelmeztetnek.

Hogyan juthat el oda?

A terület csak 4x4-es terepjárókkal közelíthető meg, de minden izlandi autókölcsönző cég bérel ilyeneket.

Menjen az F35-ös belföldi földúton, amely Izlandot délről észak felé szeli át, és egy jelzett kereszteződésnél térjen le a még kisebb F347-es útra, amely az Aðalskáli szállodai üdülőhelyre visz. Lásd az útvonaltérképet Reykjavikból.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Izland-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.