Hveravellir

Hveravellir

A Hveravellir geotermikus terület az egyik legtávolabbi turisztikai célpont, és az egyetlen Izland középső részén átvezető út mentén található.

Hasonlítsa össze az autóbérleti díjakat Izlandon

A Hveravellir-források ősidők óta pihenőhelyként szolgálnak az Izland északi részéből délre vezető hosszú úton, és ez ma sincs másképp.

A termáltavak

Miután néhány órán át autóztunk Izland zord, dombos tájain, nyugodt, széles síkságok tárulnak elénk, amelyek inkább a Hold vagy a Mars tájaira emlékeztetnek. Közepükön található a bugyborékoló fumarolák és a Hveravellir hévízforrások területe, amelyek közül néhányban nyugodtan meg is fürödhetsz. A termálvíz hőmérséklete itt 35 és 42 °C között van, de mindenképpen kövesse a táblákon feltüntetett utasításokat. Néhány forrás hőmérséklete meghaladja a 60 °C-ot, és a bennük való fürdés veszélyes lehet.

A geotermikus terület a Hveravellir Lodge, egy kis szálloda, kemping és kávézó körül található.

A medencék naponta reggel 7 és este 10 óra között nyitva állnak a nagyközönség előtt, és a belépő mindössze 600 isk.

Túraútvonalak

A fürdőzés mellett három kijelölt túraútvonalon is indulhatsz, amelyek tökéletesen átvezetnek a látszólag egyhangú, de nagyon egzotikusnak tűnő, kopár síkságokból, patakokból, gőzölgő medencékből és a háttérben hófödte hegyekből álló tájon.

Az ösvények hossza 3 km és 20 km között mozog, részletes leírásuk a hveravellir.is/hiking-trails oldalon található.

Szállás

Hveravellir tökéletes hely az Izlandot átszelő utazások során az éjszakai tartózkodásra. Kényelmes, fürdőszobás szobákban éjszakánként 30 000 Isk-tól, valamint a szomszédos kempingben személyenként 2 000 Iskért szállhat meg. Foglalni csak a szálloda hveravellir.is weboldalán keresztül lehet.

Hogyan juthat el oda?

Hveravellir a híres F35-ös út, a Kjölur útvonal közelében található. Az "F" betű arra utal, hogy ez egy burkolatlan, kavicsos hegyi út, amely 4x4-es járműveket igényel, általában csak június és szeptember között van nyitva, a Hveravellir azonban egész évben nyitva van, de igazán különleges terepjárókat igényel.

A távolság Reykjaviktól 206 km (lásd az útvonaltérképet), és ideális, ha az idei látogatást összekötjük a Kerlingarfjöll-hegységben való megállással.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Izland-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.