DC-3 roncsok

DC-3 Izlandon

Egy régi Dakota DC-3-as katonai repülőgép roncsa jól ismert helyszín Dél-Izlandon, amelynek rozsdásodó törzse lassan eltűnik a zord izlandi időjárás miatt. A roncs fekete vulkanikus homokban fekszik egy széles lávamező (Sólheimasandur) elárvult táján, és a még mindig ezüstszürke acélból készült csontváz erősen elüt sötét környezetétől.

Autóbérleti díjak összehasonlítása - Izland

A repülőgép szabadon látogatható, pózolhatsz, ahogy akarsz.

Baleseti előzmények

A baleset 1973. november 21-én történt egy amerikai radarbázis ellátási repülése közben. A repülőgép a sziget keleti részén található Hofn repülőtérről tartott vissza Keflavikba. A baleset valószínű oka az erős jegesedés volt, amely megzavarta a repülőgép aerodinamikai jellemzőit, ezért a személyzet úgy döntött, hogy kényszerleszállást hajt végre egy befagyott parton Vik város közelében.

A személyzet mind a 7 tagja túlélte, és a repülőgép roncsai a mai napig ott vannak, de a turisták gondatlan beavatkozása és pusztítása miatt fokozatosan elveszítik jellegüket.

Hogyan juthatunk el oda?

A roncs az 1-es számú fő körgyűrűtől körülbelül 3,5 km-re található. Közvetlenül az út mellett található egy kis parkoló, ahonnan sík terepen (nagyon szeles lehet) gyalogösvény vezet a roncshoz.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Izland-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.