Zöld-foki-szigetek - turistavízum

Zöld-foki-szigetek

Vízum

A Zöld-foki szigetekre vonatkozóan eltörölték a vízumot, és az uniós polgárok szabadon, legfeljebb 30 napos tartózkodás mellett vízummentesen utazhatnak a Zöld-foki szigetekre.

Kisebb bürokratikus intézkedéseket azonban megtartottak, és az utazóknak az országba való belépés előtt úgynevezett biztonsági díjat kell fizetniük Taxa de Segurança Aeroportuária (TSA).

  • Ünnepek Saluba
  • Nyaralás Boa Vistába

Biztonsági illeték

Minden külföldi turistának biztonsági adót kell fizetnie, amikor Sal SID, Boa Vista BVC vagy Praia RAI nemzetközi repülőtéren keresztül lép be a Zöld-foki szigetekre. Ennek az adónak a költsége 3 400 cve.

Ezt többféle módon lehet megfizetni:

  • online legalább 5 nappal a Zöld-foki szigetekre való megérkezés előtt.
  • utazási irodán keresztül (nem ajánlott)
  • a repülőtéren érkezéskor

Az online fizetés egyszerűen a www.ease.gov.cv hivatalos honlapon keresztül történhet. Egy rövid regisztrációs űrlapot kell kitölteni, és a díjat bankkártyával kell befizetni. A CVE-ről CZK-ra történő átváltás az Ön bankjának aktuális árfolyama szerint történik.

Az utazási irodák felajánlják, hogy ezt a díjat a túrával együtt fizeti ki. Ez nem ajánlott, mivel ezért a szolgáltatásért külön díjat számítanak fel, és a biztonsági díj 29 euró helyett 0 eur 11 eur lesz.

Az utolsó lehetőség, hogy a helyszínen fizeti ki a díjat. Ez a lehetőség különösen akkor alkalmas, ha az utolsó pillanatban utazik a Zöld-foki szigetekre, és nem tudja az online űrlapot az indulás előtt több mint 5 nappal kitölteni. Az összeget a repülőtéren euróban vagy hitelkártyával lehet befizetni.

Egyéb dokumentumok

Útlevelének a hazatérés után még több mint 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Ezt a szabályt nagyon szigorúan betartják a Zöld-foki szigeteken, ezért időben ellenőrizze útlevelét. Másrészt a beutazásnál nincsenek egyéb korlátozások, nem ellenőrzik a készpénz összegét, és nincs szükség retúrjegyre.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.