Zöld-foki-szigetek - mi a legjobb módja az utazásnak

Zöld-foki-szigetek

Minden szigeten általában egyetlen főútvonal van, amely legfeljebb néhány tucat kilométer hosszú. Néhány minibusztól eltekintve a szigeten csak taxik közlekednek a turisták számára, így a legjobb módja a közlekedésnek, ha saját autót vagy motorkerékpárt/robogót bérelünk.

Még nincs lefoglalt nyaralása?

 • Nyaralás Saluba
 • Nyaralás Boa Vistára

Autó/robogó bérlés

A jó minőségű utak és ösvények sűrűsége alacsony a Zöld-foki szigeteken, és inkább aszfaltozott, mint burkolatlan utakra kell számítani. Emiatt azt javasoljuk, hogy inkább autót béreljen, mint terepjárót. A robogó bérlésétől határozottan elállunk.

Ha a főútvonalon közlekedik, ügyeljen a kátyúkra és a lyukakra. Vezessen óvatosan.

A szigeteken minimális a forgalom, és a helyi sofőrök betartják a közlekedési szabályokat. A jelzések hasonlóak az európai és a hazai jelzésekhez.

Mennyibe kerül egy napra autót vagy robogót bérelni?

 • Nagyobb dzsip (Nissan Navara, Suzuki Vitara) 70 eur
 • 4x4-es autó (Dacia Duster, Suzuki Jimmy) 55 eur és 60 eur között.
 • normál meghajtású személygépkocsi (Fiat Panda, Renault Kwid) 46 eur
 • összkerékhajtású 40 eur
 • robogó 30 eur

Bérléskor kérjük, hogy az autó típusától függően 200 eur és 400 eur közötti kötelező készpénz kauciót várjon el.

Az autót érvényes jogosítvánnyal rendelkező, 21 év feletti személyek bérelhetik. Javasoljuk, hogy hozzon magával nemzetközi jogosítványt, bár autókölcsönzés esetén erre nincs szükség.

A bérlés nem foglalható online, csak a helyszínen.

Benzinkutak a nagyobb városok közelében találhatók, a benzin literenkénti ára 2022-ben 135 cve körül volt.

Tömegközlekedés

A szigeteken a tömegközlekedés minibuszok formájában történik. Az olyan nagyvárosokban, mint Praia vagy Mindelo, tömegközlekedés is közlekedik.

A minibuszokon kívül taxik is közlekednek a szigeteken. A repülőtérről a városba történő utazás árai 10 eurónál kezdődnek.

Szigetek közötti közlekedés

A Zöld-foki szigetek közötti közlekedést tengeri kompok vagy légi járatok biztosítják.

Hajóval a Zöld-foki szigeteken

A szigetek között rendszeres kompjáratok (komphajók) közlekednek, amelyeket a CV Interilhas nevű zöld-foki társaság üzemeltet 6 különböző útvonalon, amelyek különböző módon kötik össze a szigeteket, köztük a leglátogatottabb Sal és Boa Vista szigeteket.

A hajójárat azonban nem gyakori, és rossz időjárás esetén előfordulhat, hogy a járatokat törlik. Például Sal és Boa Vista között heti 2 hajójárat közlekedik. Az 50 kilométeres útvonal 3-3,5 órát vesz igénybe.

Elérhető útvonalak:

 • L1: Santo Antão - São Vicente
 • L2: São Vicente - São Nicolau - Sal - Boa Vista
 • L3: São Vicente - Praia / Fogo / Brava
 • L4: Brava - Fogo - Praia
 • L5: Sal - Boa Vista - Praia
 • L6: São Nicolau - Praia / Fogo / Brava

Az útvonalak pontos térképét, valamint a járatok időpontját a hajózási társaság honlapján találja.

A jegyeket legalább 2 órával az indulás előtt kell megvásárolni, és az online fizetésnél csak a VISA-t fogadják el. További információkért látogasson el a cvinterilhas.cv weboldalra.

A Zöld-foki-szigetek légi úton

A Zöld-foki-szigeteknek egy fő légitársasága van , a Cabo Verde Airlines, de minden szigetről Lisszabonba repülnek. Ha belföldi járattal szeretne repülni, akkor a kisebb Bestfly Cabo Verde légitársaság honlapját kell felkeresnie.

A légitársaságok a nagyobb szigeteket kötik össze egymással, egyébként minden járat a Praia repülőtérre indul. Boa Vista és Salem között nem indulnak járatok, csak Praián keresztül kell két egyirányú jegyet venni.

Az egyirányú jegyek ára körülbelül 8 000 cve. A bestflycaboverde.com oldalon lehet megvásárolni.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.