Zöld-foki-szigetek - hagyományos ételek

Zöld-foki-szigetek

Zöld-foki szigeteki konyha

Nem könnyű megválaszolni a kérdést, hogy mit érdemes megkóstolni a Zöld-foki szigeteken. Bár a helyi konyha a kreol és a portugál konyha keveréke, a legtöbb étteremben európai ételeket szolgálnak fel. A Zöld-foki Köztársaság halászország, így a halak és a tenger gyümölcsei gyakran szerepelnek az étlapon. Itt minden nap megkóstolhatja a leghíresebb halat, a tonhalat.

A Zöld-foki Köztársaság nemzeti étele a cachupa. Ez hasonlít a mi pörköltünkhöz, de ebben az esetben az étel babból, zöldségekből és húsból áll, gyakran tökkel és burgonyával sűrítve. Egy másik nemzeti csemege a grillezett kecskesajt, amelyet viszonylag olcsón lehet kapni az éttermekben.

A Zöld-foki szigetekre jellemző ital a grogue. Ez egy alkoholos ital, amelyet cukornádból készítenek. A grogue magas alkoholtartalmú (akár 54%-os), és az íze olyan, mint a nagyon erős rumé. A helyi sör neve Strela, körülbelül 1,35 euróba kerül, és íze egy erősebb cseh lágerre hasonlít. Az íze egyáltalán nem rossz.

A csapvíz általában iható, de az érzékenyebb európaiaknak ajánlott a palackozott víz fogyasztása.

Hogyan étkezzen úgy, mint egy helyi

Hal, hal és még több hal. A helyiek többnyire friss halat esznek, amelyet gyümölcsökkel együtt vásárolnak a piacokon, vagy közvetlenül a halászoktól, akik a kis kikötőkbe járnak, és a mólókon mérik és árulják fogásaikat. A zöld-foki szigetekiek nem vásárolnak készletről, mindig mindent frissen kapnak.

Az utcán láthatunk nőket, akik dobozokban hordják a friss finomságokat. Ezek általában halas keverékkel töltött sült zacskók vagy hallal kevert krumplipüré. Nagyon finom, és egy darab körülbelül 10 escudóba kerül, ami lefordítva körülbelül 10 centet jelent. A leggyakoribb főétel a tonhal zöldségkeverékkel, rizzsel és cachupával, amely olcsóbb változatban csak babból is készülhet.

Szokásos árak az éttermekben

Az éttermekben az árak általában magasabbak, mint a Cseh Köztársaságban. Az átlagos főétkezés 15 euró körül van. Egy adag tonhal akkor körülbelül 12 eurót tesz ki.

A legolcsóbb étel a grillezett kecskesajt 4 eurós áron. Ami az italokat illeti, a helyi Strela sört gyakran harmadunciás üvegekben szolgálják fel 1,35 eur-ért, a nagy sörök ára 2,5-4 eur között van. Vigyázzunk a sör erősségével, bár az íze ropogós világos sörnek tűnik, 5,4% alkoholt tartalmaz.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.