Zöld-foki-szigetek - Időjárás és a legjobb utazási idő

Zöld-foki-szigetek

Akár a Zöld-foki szigeteken szeretne nyaralni, akár már megvásárolta az utazását, hasznosnak fogja találni az időjárásra, hőmérsékletre, csapadékmennyiségre és szélerősségre vonatkozó információkat. Az internet tele van különböző információkkal, amelyek a Zöld-foki szigetek időjárásával kapcsolatban eltérnek, sőt, ellentmondanak egymásnak. Itt megtalálja a legpontosabb és legfrissebb információkat arról, hogy mikor menjen a tengerre a Zöld-foki szigeteken.

  • Nyaralás Saluba
  • Nyaralás Boa Vistára

Az éghajlatot és az időjárási viszonyokat a szigetek elhelyezkedése határozza meg. A Zöld-foki-szigetek a Szaharától mindössze 500 kilométerre fekvő távolsága miatt a trópusi éghajlati övbe esik, sivatagi jelleggel. Ezt az éghajlati övezetet gyakran Száhel-övezetnek nevezik.

AZöld-foki szigeteken egész évben meleg van. A napi átlaghőmérséklet egész évben 25 és 30 °C között mozog árnyékban. Se kevesebb, se több.

AZöld-foki szigeteken mindig süt a nap. Évente 300 napsütéses napot lehet itt számolni. A többi olyan napnak számít, amikor az égbolt részlegesen felhős lehet felhőkkel, amelyek nem zavarják a nyaralását. A nap itt általában reggel 7-től este 6-ig süt, a napozás pedig már reggel 8 órakor elkezdődik.

A Zöld-foki-szigetek gyakran szeles. Egyik oldalról Afrikából passzátszelek és passzátszelek, a másik oldalról pedig atlanti monszunok fújnak az óceán felől. A szelek általában nem zavarnak, csak enyhítik a forró és száraz napokat. Télen, amikor a szelek a legerősebbek, a vízi sportok szerelmesei örömmel fogadják őket. A legerősebb szelek itt decembertől áprilisig tartanak. Az év többi részében csak szórványosan fúj, és inkább csak kellemes szellő fúj.

A Zöld-fokiszigeteken nem esik az eső. Ha valahol azt olvasta, hogy a Zöld-foki szigeteken esős évszak van, felejtse el. A Zöld-foki szigetekiek vízhiánnyal küzdenek, amit csak a levegő nedvességéből és az óceán feletti ködből tudnak beszerezni. Igaz, hogy augusztus és szeptember hónapok esősek, de csak helyenként esik az eső a nyugati szigetek hegyeiben és dombjain. Sal és Boa Vista üdülőszigetei szárazak, egész évben csapadékmentesek. Bővebben a Sal időjárás oldalán olvashat.

Hőmérséklet az év folyamán

Így néz ki az időjárás a Zöld-foki szigeteken konkrétan az év egyes hónapjaiban.

Időjárás januárban

Január az év leghidegebb hónapja. Ami azonban a hőmérsékletet illeti, januárban legalább 25°C-os árnyékos hőmérsékletre számíthat. A tenger hőmérséklete gyönyörű 24 °C. Erősebb szélre és ennek következtében nagyobb hullámokra és erősebb vízáramlatokra kell azonban számítani.

Időjárás februárban

Február még mindig jellemzően az a hónap, amikor a Zöld-foki szigetek partjait a sportolók foglalják el, és a parton szörfösöket és kitesurfosokat láthatunk repülni. A hőmérséklet a környező hónapokhoz hasonló, azaz a szokásos 25°C nappal és 20°C körül van éjszaka. A tenger hőmérséklete továbbra is stabilan 24 °C, és a hullámzás viharosabbá válik, akár egy méteres hullámokkal.

Időjárás márciusban

Márciusban a továbbra is kitartó szél mellett egy Celsius-fokos felmelegedés várható. Márciusban a Zöld-foki szigeteken nappal 26 °C körül, éjszaka pedig 21 °C körül alakul a hőmérséklet. A víz hőmérséklete a medencében és a tengerparton a tengerben 24 °C lesz.

Időjárás áprilisban

Április a Zöld-foki szigeteken fordulópontot jelentő hónap, amikor a szél megszűnik és szellőre változik. A hőmérséklet áprilisban 26 °C körül mozog, a tenger hőmérséklete pedig még mindig kellemes 24 °C.

Időjárás májusban

A május ismét melegebb hőmérsékletet kínál. Az időjárás napos lesz, 27 °C körüli nappali hőmérséklettel és felhőtlen égbolttal. A forró délutánokat a szellő teszi kellemesebbé, és az időjárás teljesen idilli lesz. A tenger kezd kissé felmelegedni, de a felmelegedés csak a következő hónapokban lesz érezhető. A víz hőmérséklete még mindig 24 °C.

Időjárás júniusban

Június a forró nyár beköszöntét jelzi. A nappali hőmérséklet könnyen 27 °C fölé emelkedik, és az egész napos napsütés a környező tengert és óceánt is kezdi felmelegíteni. Júniusban a tenger hőmérséklete már 25 °C, sőt a hónap végére már 26 °C is lehet.

Időjárás júliusban

Július, mint az első üdülési hónap, gyönyörű napsütéses napokat és 28 °C feletti hőmérsékletű időt kínál. A tenger érezhetően felmelegszik, a szállodai medencék vize pedig 27 °C-os lesz.

Időjárás augusztusban

Augusztus az év legmelegebb hónapja. Ebben az üdülési hónapban a Zöld-foki szigeteken az átlaghőmérséklet 30 °C, éjszaka pedig 24 °C. A tenger 28 °C-os éves maximumhőmérsékletre melegszik fel. Az állandóan fújó szellő abszolút ideális időjárást biztosít a tengerparti nyaraláshoz.

Időjárás szeptemberben

A szeptember még mindig nagyon meleg, és a nappali átlaghőmérséklet is eléri a 30 °C-ot. Az égen azonban felhők jelenhetnek meg, főként nyugaton, a többi sziget felett, ahol a dombok és hegyek körül záporok alakulnak ki. Salon és Boa Vistán nem érintik a záporok, és napsütéses időjárást élvezhet. A tenger hőmérséklete hűvös, 28 °C lesz.

Időjárás októberben

Október gyakran tartják az év legjobb hónapjának a Zöld-foki szigeteki nyaraláshoz. Hogy miért van ez így, nem tudni. A hőmérséklet még mindig nagyszerű, mint az év többi részében. A tenger hőmérséklete 27 °C, a levegőé pedig hűvös 29 °C. A hónap vége felé a szellő kezd megélénkülni.

Novemberi időjárás

November az első olyan hónap, amelyet a szeles évszakhoz sorolhatunk. A szél felerősödik, de ez nem jelenti azt, hogy ez bármilyen módon elrontaná a nyaralását. Épp ellenkezőleg. A 28°C-os nappali hőmérsékletnek örülni fog, hogy nem áll a levegő. A tenger hőmérséklete 26°C.

Időjárás decemberben

December jellemzően a karácsonyi és újévi tengerparti nyaralásra hívogat. A Zöld-foki szigetek tökéletes lesz egy ilyen tartózkodásra. A tenger 26 °C, a levegő pedig 26 °C vagy annál is melegebb napközben.

Hőmérsékleti táblázat az év folyamán

Zöld-foki-szigetek - Az egész szigetvilág egy övben fekszik.

Hónap
Időjárás
Air
Január
szeles
25 °C
Február
szeles
25 °C
március
szeles
26 °C
Április
nap
26 °C
talán
nap
27 °C
Június
nap
27 °C
Július
nap
28 °C
Augusztus
napos
30 °C
Szeptember
napos
30 °C
Október
nap
29 °C
November
szeles
29 °C
December
szeles
27 °C

Mikor kell költözni Zöld-foki-szigetek

Ha arra a kérdésre keresi a választ, hogy mikor ne menjen a Zöld-foki szigetekre, valószínűleg nem fogja megtalálni. A Zöld-foki-szigetek egész évben elérhető úti cél, és csak Önön múlik, hogy a téli szórakozást a hullámok között vagy a nyári idillt a végtelen tengerpartokon részesíti-e előnyben.

Mikor érdemes nyaralni a Zöld-foki szigetekre? Sportolásra novembertől márciusig. A tenger és a strandok miatt az év bármely szakában.

Ha a Zöld-foki-szigeteket a legkeresettebb hazai egzotikummal, Egyiptommal hasonlítjuk össze, akkor különösen télen a Zöld-foki-szigetek sokkal jobb választás. Az egyiptomi időjáráshoz képest a levegő átlagosan több mint 5 °C-kal, a víz pedig 4 °C-kal melegebb.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.