Zöld-foki-szigetek - mi a teendő

Zöld-foki-szigetek

Strandok

A Zöld-foki szigetek a végtelen fehér strandok szerelmeseinek paradicsoma. Boa Vista szigetén található a Santa Monica strand (helyi nevén Curranlinho), amely a Los Angeles-i híres Los Angeles-i strandról kapta a nevét. A zöld-foki szigeteki 8 kilométer hosszú, és nincsenek szállodái, így szinte egyedül is élvezheti a sétát. A több mérföldes partszakaszon található Cabo Santa Maria strandja is, ahol egy elsüllyedt spanyol hajó rozsdás roncsa látható.

  • Nyaralás Salban
  • Üdülés Boa Vista

Szörfözés, széllovaglás, kitesurfing

Az Atlanti-óceán hullámainak köszönhetően a Zöld-foki-szigetek nagyon népszerű a vízi sportok szerelmesei körében. Minden nagyobb lakott strandon kínálnak kitesurf-, szörf- vagy windsurf-tanfolyamokat. Ezek a sportok különösen a szeles szigeteken, például Boa Vista és Sal szigetén érzik otthon magukat.

Búvárkodás

Bár első pillantásra nem úgy tűnik, a Zöld-foki szigeteken jó búvárkodásra van lehetőség. A nyári hónapokban tonhalakat, vitorláshalakat, teknősöket, de kisebb cápákat, sőt, ha a körülmények megfelelőek, még bálnákat is láthatunk. A Sal-sziget előtti tengerfenéken több hajóroncs is található. Némelyik csak néhány méterre van a felszín alatt.

A teknősfarm

A teknősök a Zöld-foki szigetek jelképei. Sajnos, megfigyelésüket az évszak és a szigorú előírások is korlátozzák. Boa Vista szigete ad otthont a világ egyik legnagyobb teknőspopulációjának. A felnőtt nőstények nyáron tojásokat raknak a szigeten, és a teknősbébik augusztus végétől novemberig kelnek ki.

Viana-sivatag

Boa Vista belsejében található a Viana-sivatag, ahol a finom fehér homok a Szaharából rakódott le. A rajongók quadokon vagy homokdeszkákon száguldozhatnak végig a dűnéken.

Karnevál

Mindalo, Sao Vincente fővárosa a szigetcsoport legvilágiasabb városa. Számos zenei fesztivált tartanak itt, sőt a karnevált Rio de Janeiro után a második legnagyobbnak tartják a világon.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.