Svédország - hogyan juthat el ide komppal

Svédország

Míg a legtöbb utazó Svédországba a számos nemzetközi repülőtér valamelyikén, vagy autóval, vonattal vagy busszal az Öresund hídon keresztül utazik, számos kompjárat is közlekedik az országba.

Ezek kényelmesek a saját autóval utazók számára, akik Európát átszelve Lengyelországból, a Baltikumból vagy Finnországból indulnak Svédországba.

Mennyibe kerülnek a jegyek az egyes útvonalakon? Mely társaságok hajóznak Svédországba, és mennyi ideig tart a hajóút? Olvasson ebben a fejezetben.

Hol lehet kompjegyet vásárolni?

Ha Svédországba utazik, kihasználhatja a különböző útvonalakat üzemeltető számos társaság előnyeit. A legegyszerűbben a directferries.com keresőmotoron keresztül hasonlíthatja össze őket, ahol közvetlenül megvásárolhatja a jegyét.

Vásároljon kompjegyet Svédországba

Javasoljuk az online vásárlást, különösen akkor, ha nyáron utazik autóval, amikor az utolsó pillanatban történő foglalások könnyen elkelhetnek.

APolferries, Unity Line, Viking Line, Tallink Silja Line, DFDS, Stena Line, TT Line, Finnlines, FRS Baltic, Eckerö Line, Wasaline Svédországba hajózik.

Mennyibe kerülnek a Svédországba tartó kompjáratok?

A kompjáratok árai jelentősen eltérnek az adott útvonaltól, de a foglalás időpontjától is. A hajójegyek kicsit úgy működnek, mint a repülőjegyek, és ahogy nő a kínálat, úgy nőnek az árak is.

Egy útra szóló árakat adunk meg, de a menettérti hajóutakra nem adunk kedvezményt.

A Svédországba tartó kompútvonalak hasonlóan hosszúak. A gyalogos jegyek átlagára 30 eur és 50 eur között mozog. Egy autóért ezután 90 eur és 250 eur közötti összeget kell fizetni.

Az összegek azonban nagyon hozzávetőlegesek, és az adott útvonaltól, társaságtól, dátumtól és a rendelkezésre állástól függően akár 100%-kal is változhatnak.

Mennyi ideig tart a kompút Svédországba?

A legrövidebb út a dániai Frederikshavnból indul (3,5 óra), míg a leghosszabb menetrend szerinti kompjárat az észtországi Tallinnból indul (17,5 óra).

A menetidő nemcsak az útvonaltól, hanem a hajó típusától és sebességétől függően is változik. Különösen egyes éjszakai járatok szándékosan lassabban közlekednek, hogy az utasoknak elegendő idejük legyen pihenni, és hogy a tisztességes indulási és érkezési időpontokhoz igazodjanak.

Hogyan működik a komp?

Most készül először utazni egy nagy kompjáraton Svédországba? Hogyan működik az ilyen hajókon?

Ha autóval utazik, a bejelentkezésre általában 90 perccel az indulás előtt kerül sor, amikor a kikötőben lévő nagy rendezőpályaudvarokhoz hajt. A behajtási pénztárban fizetsz a jegyedért, vagy felmutatod az online vásárolt jegyedet.

Vásároljon kompot Svédországba

Ezt követően a személyzet utasítására felszállhat a kompra. Minden nagyon világos és jól szervezett. A bélben való parkolás és a beszállás egy fedett garázsban való parkoláshoz hasonlítható.

Ha gyalogosanutazik, csak 30 perccel az indulás előtt jelentkezzen be a jegypénztárnál.

A hajón az autót hátrahagyva szabadon mozoghat az összes utasforgalmi területen. Ha nem fizetsz a kabinért, kényelmes ülőhelyek vannak elszórva a hajó egész területén. Az étkezőhelyiségekben is igénybe veheted az ülőhelyeket, még akkor is, ha nem rendelsz semmit.

Különösen nyáron sok utas saját légmatracot visz magával a hajóra, és a szabadtéri fedélzeteken alszik.

Hosszabb útvonalakon 1-6 fős, zuhanyzós hálófülkék is rendelkezésre állnak. Ezekért azonban felárat kell fizetni, és a luxusfokozattól függően 60 és 250 euró közötti összegbe kerülnek.

A kompokon mindig vannak éttermek, kisebb élelmiszerboltok, néha kaszinók, bárok vagy színpadok bármilyen előadáshoz. A fizetés történhet készpénzben euróban vagy hitelkártyával.

Az Egyesült Királyság irányában az útlevél-ellenőrzés a hajóra való felszállás előtt (pl. Franciaországban, Spanyolországban vagy Hollandiában) és a szigetre való megérkezés után is megtörténik. A másik irányban csak az érkezéskor kell átmenni az útlevél-ellenőrzésen.

Milyen útvonalakat használnak?

Tekintse meg a Svédországba közlekedő rendszeres kompjáratok listáját. Az árak tájékoztató jellegűek, és a legalacsonyabb elérhető összegeket soroljuk fel, amelyekért jegyet lehet vásárolni. Az ár 1 autóra vonatkozik 1 sofőrrel. Minden további utas 20 euróról 30 euróra növeli az árat.

Lengyelországból

 • Świnoujście- Trelleborg: 95 eur-tól autóval (43 eur-tól gyalogosoknak) , a hajóút 6 órát vesz igénybe és naponta kétszer közlekedik.
 • Świnoujście - Ystad: 95 eur-tól autóval (44 eur-tól gyalogosoknak), a hajóút 7 órát vesz igénybe és naponta 5 alkalommal közlekedik.
 • Świnoujście - Malmö: 180 eur-tól autóval (gyalogosok számára autó nélkül nem), a hajóút 9 órán át tart és naponta 1x közlekedik.
 • Gdansk - Nynäshamn: 235 eur-tól autóval (gyalogosoknak 88 eur-tól) , a hajóút 18 órán át tart és naponta egyszer közlekedik.
 • Gdynia - Karlskrona: 120 eur-tól autóval (55 eur-tól gyalogosoknak), a hajóút 9,5 órán át tart és naponta 2-3 alkalommal közlekedik.
 • Lengyelországból induló kompjegyek összehasonlítása és vásárlása

Németországból

 • Rostock - Trelleborg: 60 eur-tól autóval (35 eur-tól gyalogosoknak) , a hajóút 6 órán át tart és naponta 5-8 alkalommal közlekedik.
 • Travemünde - Trelleborg: 90 eur-tól autóval (50 eur-tól gyalogosoknak) , a hajóút 10 órát vesz igénybe és naponta 2-4 alkalommal közlekedik.
 • Travemünde - Malmö: 100 eur-tól autóval (27 eur-tól gyalogosoknak) , a hajóút 9 órát vesz igénybe és naponta 2-3 alkalommal közlekedik.
 • Kiel - Göteborg: 320 eur-tól autóval (150 eur-tól gyalogosoknak) , a hajóút 14,5 órán át tart és naponta egyszer közlekedik.
 • Sassnitz - Trelleborg: 117 eur-tól autóval (31 eur-tól gyalogosoknak) , a hajóút 2,5 órán át tart és naponta 0-2 alkalommal közlekedik, csak az frs-baltic.com oldalon érhető el.
 • Kompjegyek összehasonlítása és vásárlása Németországból

Dániából

 • Frederikshavn - Göteborg: 83 eur-tól autóval (20 eur-tól gyalogosoknak), a hajóút 3,5 órát vesz igénybe és 3-5 alkalommal közlekedik naponta.
 • Grenaa - Halmstad: 83 eur-tól autóval (gyalogosoknak autó nélkül nem), a hajóút 4,5 órát vesz igénybe, és naponta 1-2 alkalommal közlekedik.
 • Helsingør - Helsingborg: 199 dkk-tól autóval (gyalogosokat autó nélkül nem szállítanak), a hajózás időtartama 20 perc, és 30 percenként hajózik, csak az oresundslinjen.dk oldalon érhető el.
 • Kompjegyek összehasonlítása és vásárlása Dániából

Finnországból

 • Helsinki - Stockholm belvárosa: 130 eur-tól autóval (gyalogosoknak 70 eur-tól), a hajóút 16,5 órát vesz igénybe, és naponta 2-3 alkalommal közlekedik.
 • Naantali - Kapellskär: 60 eur-tól autóval (30 eur-tól gyalogosoknak), a hajóút 8,5 órát vesz igénybe és naponta kétszer közlekedik.
 • Turku - Stockholm belvárosa: 60 eur-tól autóval (17 eur-tól gyalogosoknak), a hajóút 10,5 órát vesz igénybe, és naponta 2 alkalommal közlekedik.
 • Mariehamn - Stockholm belvárosa: 130 eur-tól autóval (30 eur-tól gyalogosoknak), a hajóút 6,5 órát vesz igénybe és naponta 4-5 alkalommal közlekedik.
 • Langnas - Stockholm belvárosa: 102 eur-tól autóval (55 eur-tól gyalogosoknak), a hajóút 6,5 órát vesz igénybe és naponta 1x közlekedik.
 • Langnas - Kapellskär: 110 eur-tól autóval (13 eur-tól gyalogosoknak), a hajóút 3,5 órát vesz igénybe és naponta 4 alkalommal közlekedik.
 • Eckerö - Grisslehamn: 39 eur-tól autóval (10 eur-tól gyalogosoknak), a hajóút 2 órát vesz igénybe és naponta 3 alkalommal közlekedik.
 • Vaasa - Umeå: 106 eur-tól autóval (42 eur-tól gyalogosoknak), a hajóút 4 órát vesz igénybe és naponta 1-2 alkalommal közlekedik.
 • Finnországból induló kompjegyek összehasonlítása és vásárlása

Észtországból

 • Tallinn - Stockholm belvárosa: 210 eur-tól autóval (90 eur-tól gyalogosoknak), a hajóút 17,5 órát vesz igénybe és hetente 3-4 alkalommal közlekedik.
 • Paldiski - Kapellskär: 155 eur-tól autóval (csak gyalogosokat nem szállítanak), a hajóút 10,5 órán át tart és naponta egyszer közlekedik.
 • Kompjegyek összehasonlítása és vásárlása Észtországból

Lettországból

Litvániából

 • Klaipeda - Karlshamn: 155 eur-tól autóval (40 eur-tól gyalogosoknak), a hajóút 13 órát vesz igénybe és naponta 2-3 alkalommal közlekedik.
 • Klaipeda - Trelleborg: 170 eur-tól autóval (70 eur-tól gyalogosoknak), a hajóút 18,5 órát vesz igénybe és hetente 3 alkalommal közlekedik.
 • Litvániából induló kompjegyek összehasonlítása és vásárlása

A Svédországba tartó kompok térképe

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.