Scandola

Scandola

Scandola egy egyedülálló természetvédelmi terület, amely szárazföldből és tengerből egyaránt áll. 1983-ban felvették az UNESCO világörökségi listájára.

A rezervátumban számos szárazföldi és tenger alatti mediterrán állat- és növényfaj található. A tengerben delfineket és oroszlánfókákat lehet megfigyelni, és több mint 450 hínár- és egyéb vízi növényfaj található itt.

A zátonyokon szokatlan halfajok, sirály- és kormorán-kolóniák, valamint ritka sasok is élnek. Scandola a tengeri sas egyetlen fészkelőhelye Korzikán.

A 10 legjobb szálloda Korzika területén

Scandola legfőbb szépségét a növényzettel borított, rózsaszínű, mélyen a tengerbe zuhanó csipkézett sziklák adják.

A rezervátumot csak hajóval lehet megközelíteni, és nincsenek túraútvonalak. A terület nagyon távoli, és hacsak nem szeretsz nyomok nélkül, nagyon nehéz terepen keresztül bolyongani a természetben, akkor Scandolát csak egy hajó fedélzetéről csodálhatod meg igazán.

Hajós kirándulások - honnan és mennyibe kerülnek?

Ez azonban nem változtat azon a tényen, hogy a Scandola rezervátumba tett kirándulás minden bizonnyal a korzikai tartózkodás egyik csúcspontja lesz. Egészen a partokig hajózik, tengeri barlangok között haladva, és számos öbölnél megállva, ahol a hajóról megmártózhat.

A hajókirándulásokat számos társaság szervezi több különböző helyről. Íme néhány példa:

  • Porto Adventure - kb. 2,5 órás hajókirándulások Portóból, árak 40 eur és 55 eur között.
  • Corsieres Grandbleu - kb. 5-8 órás hajókirándulások Cargèse-ból, 58 eur és 80 eur közötti áron.
  • Scandola Marine - félnapos, a legátfogóbb kirándulások, beleértve a sznorkelezést is, a Galéria üdülőhelyről, 125 eur körüli áron
  • Calvi Evasion - ccca 4-5 órás hajókirándulások Calviból, 70 eur körüli árak.

Túrázás

Bár közvetlenül a Scandola rezervátumba nem lehet gyalogolni, rövid túrákat lehet szervezni a közeli Calanques de Piana vagy Girolata területeken, amelyek Scandolától mindössze néhány kilométerre találhatók.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Korzika-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.