Porto

Porto Korzika

Porto egy tengerparti üdülőhely a nyugati parton, kavicsos stranddal és szép kikötővel. A kikötőben számos üzlet, kávézó és étterem található.

Porto a Spelunca-szurdokbanvaló túrázáshoz és a Calanche sziklaalakzatokhoz való kirándulás kiindulópontja. A Golfe du Porto öböl fölé magasodik az őrtorony, amelyet a genovaiak építettek a szaracén támadások elleni védelemre.

Találja meg a legjobb hotelt Porto, Korzika területén

A sokkal általánosabb elnevezés megkülönböztetése érdekében gyakran használják a Porto - Ota elnevezést a terület közigazgatási központja, Ota falu után.

Strandok és úszás

Korzika igen zord északnyugati partvidékén kevés jellegzetes üdülőhelyet és nagyobb strandot találunk. Porto városa ezek közé tartozik. Közvetlenül a falu központjában található egy 200 méter hosszú és nagyon tágas kavicsos strand, kis étteremmel, napágy- és napernyőbérléssel.

A tengerbe való bejárat itt meglehetősen meredek, ami ideális feltételeket biztosít a fürdőzéshez.

Valószínűleg nem fog egy egész hetes tengerparti nyaralást eltölteni Portóban, de egy 1-2 napos megállónak, miközben a nyugati parton barangol, a város ideális.

Szállás Porto - Korzika

Porto még nyáron is ideális feltételeket teremt a viszonylag olcsó szálláshoz. Mivel viszonylag ismert városról van szó, számos szállodát, kempinget és privát apartmant találunk, másrészt viszont mivel nem egy jelentős korzikai üdülőhely, az árak lényegesen alacsonyabbak, mint az ismertebb helyeken. Nyáron 1 éjszakára kétágyas szobában 73 eur 128 eur közötti árakkal kell számolni.

A legjobb ár-érték arányú szállodák Portóban:

Hogyan juthat el oda?

Mint Korzika minden olyan helyére, ahová nem vezet vasút, a legjobb módja az odajutásnak az autó. Ajaccio városából 80 km, míg Bastia BIA repülőteréről 118 km az út.

Portó központjába közvetlenül busszal is el lehet jutni. A nyári szezonban naponta 2 busz jár ide minden nap, ünnepnapokon kívül csak 1 hétköznap. Az M2-es járat Ajaccio, Cargése, Piana, Porto és Ota között közlekedik, a jegy ára Ajaccióból 8 eur. A menetrend például itt található.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Korzika-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.