Koppenhága - mi a teendő

Copenhagen

A klasszikus városi túrázás és a város történelmi nevezetességeinek felfedezése mellett készüljön fel a következő tevékenységekre Koppenhágában.

TOP 10 szálloda Koppenhágában

Hygge

Ha nem ismerős ez a név, ismerkedj meg vele. A hygge a boldog életmódot és a belső elégedettséget jelenti, egyszerűen azokat a pillanatokat, amikor jól érzed magad és boldog vagy. Nem tudjuk, miért, de a hygge szorosan kapcsolódik magához Dániához.

Ülj le egy fából készült nyugágyra a Nyhavn kikötőnél, a Királyi Színház mögött, vegyél egy elviteles kávét, és élvezd a napsütést, a tenger illatát és a sirályok kiáltozását. Előbb-utóbb csak úgy jönni fog a hygge.

Kávézás

A dánok imádják a kávét, és tudják, hogyan kell jól elkészíteni. Számtalan kávézót találsz a városban, valamint mobil kocsikat és kávéárusokat. Ugorj be 15 percre, és élvezd az igazi északi nyugalom egy pillanatát.

Az eszpresszó körülbelül 40 dkk-ba kerül, és mindenhol fizethetsz kártyával, még a legkisebb utcai bódékban is.

Fedezze fel a helyi látnivalókat

Koppenhága talán nem rendelkezik világhírű műemlékekkel, de még így is, csak a történelem felfedezése könnyen eltarthat egy egész napot.

Koppenhága viszonylag fiatal város, és a legrégebbi fennmaradt műemlékek általában a 17. vagy 18. századból származnak. A legfontosabbakról mindig külön minikalauzokban olvashatunk:

Hippi chill Christianiában

Utazzon vissza 1960-ba Christiania szabad városába, amelyet egy félig független anarchista közösség alapított. 1971-ben, miután elhagyták a laktanyákat, a hippik berohantak az üres épületekbe, és létrehozták saját mikronációjukat, saját valutával és törvényekkel.

Nem fog meglepődni, ha különböző marihuánát vagy hasist árusító bódékat lát.

Pihenjen a parkban

Nem csak a fűben piknikezésre ideális a város központjában, a Rosenborg-kastély körül található Kongens Have királyi kert. Vásároljon néhány harapnivalót, majd üljön le a fűre vagy egy padra, és élvezze a másik hygge pillanatot.

Csak ne számítson túl sok magányra, a dánok egyszerűen imádnak itt lenni.

A központtól kissé távolabb, a nagyobb és csendesebb Faelledparkenbe látogasson el.

Kerékpározás

Kerékpárok, kerékpárok és kerékpárok mindenütt. A kerékpárosok örülhetnek. A 12 000 kilométernyi dániai kerékpárútból 500 kilométer található magában Koppenhágában. Béreljen kerékpárt (lásd: Közlekedés Koppenhágában), és kezdjen el tekerni.

Északról délre Koppenhágán keresztül megállókkal együtt körülbelül fél óra és egy óra között lehet kerékpározni. A város sík, így még teljesen tapasztalatlan kerékpárosok számára is alkalmas.

Az infrastruktúra tökéletes és nagyon biztonságos. Az egyetlen hátránya az ár. Ha egész nap kerékpározik, több mint kétszer annyiba kerül, mintha tömegközlekedéssel utazna.

Nem csak a gyerekekkel a vidámparkba

Szórakozzon a világ második legrégebbi vidámparkjában , a Tivoliban.

A hullámvasutak, izgalmas és hagyományos hullámvasutak mind részei a városi parknak, ahol 155 dkk-t fizetsz a belépőért, és ideális esetben még 290 dkk-t a korlátlan utazásokért. A parkról bővebben a Koppenhágában meglátogatandó helyeknél található leírásokban olvashat.

Egynapos kirándulás Malmöbe

Ha több időd van Koppenhágában, és nem tudod, mit csinálj tovább, menj át az Öresund hídon a svédországi Malmöbe. Már maga az utazás is nagy kaland, hiszen a világ második leghosszabb hídján kelhetsz át, amely 16 kilométer hosszú.

Malmőben mi mással juthatnál el jobban a tengerpartra, mint ha a vasútállomáson kerékpárokat bérelsz.

A Malmőbe szóló jegyeket a koppenhágai H főpályaudvaron található kioszkokban lehet megvásárolni, vagy a legolcsóbban a svéd zászlóval jelölt Skånetrafiken automatákból. Az út 35 percig tart, a jegy ára 135 sek. A vonatok óránként 2-4 alkalommal közlekednek az útvonalon.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.