Koppenhága - hogyan juthat el ide

Copenhagen

Koppenhága a Dániát Svédországtól elválasztó Öresund-szoros partján, a Zealand és Amager szigeteken fekszik.

A városnak kiváló légi összeköttetései vannak a világgal, és nagyon jó vasúti és buszjáratokkal lehet eljutni egész Dániába, Svédországba vagy Németországba. Koppenhágából kompjáratok indulnak a norvégiai Oslóba is.

Repülővel Koppenhágába

A város déli részén, a városközponttól metróval vagy vonattal mindössze 15 perc alatt elérhető a Koppenhága-Kastrup CPH nagy nemzetközi repülőtér.

A koppenhágai repülőtér Európa egyik legnagyobb repülőtere, ahonnan közvetlen járatok indulnak az összes európai nagyvárosba, Észak-Amerikába és Ázsiába.

A nagy verseny miatt a koppenhágai járatok a legolcsóbbak közé tartoznak, különösen az európai és amerikai célállomásokról.

Hol vásárolhat jegyet Koppenhágába:

 • flysas.com - Közvetlen járatok mintegy 150 európai, amerikai és ázsiai célállomásra.
 • easyjet.com - Közvetlen járatok körülbelül 20 európai városba, például Londonba, Amszterdamba, Milánóba, Berlinbe, Párizsba stb. 80 eur körüli retúrjegyárakkal.
 • norwegian.com - közvetlen járatok kb. 80 európai, közel-keleti és észak-afrikai célállomásra.
 • ryanair.com - körülbelül 30 európai városból, például Londonból, Prágából, Rómából, Bécsből, Budapestről stb. 70 eur körüli menettérti jegyárral
 • klm.com - Amszterdamon keresztül
 • lufthansa.com - Frankfurton keresztül

Vagy hasonlítsa össze az összes légitársaság árait a légitársaságok keresőjében:

Koppenhágába irányuló járatok árainak összehasonlítása

Vonattal

København H főpályaudvar közvetlenül Koppenhága központjában található, és minden távolsági vonat megáll itt. A legtöbb vonat a Nørreport központi pályaudvaron keresztül a városközpont északi részén, a Kis hableány szobor közelében található Østerport pályaudvarra közlekedik.

Koppenhágából közvetlen vonatok indulnak a legtöbb dán célállomásra, de a sínek az Öresund hídon át a svédországi Malmöbe is vezetnek, ahonnan sok járat átszállás nélkül tovább közlekedik Stockholmba vagy Göteborgba.

A vonatok a németországi Hamburgba is közlekednek.

Vonatok menetideje és hozzávetőleges ára az egyes városokból:

 • Aarhus - Koppenhága: 3,5-4 óra, ára 99 dkk-tól kezdődően
 • Aalborg - Koppenhága: 4,5-5 óra, az ár 99 dkk-tól kezdődik.
 • Odense - Koppenhága: 1,5 óra, ára 89 dkk-tól kezdődően
 • Malmö - Koppenhága: 30 perc, ár 135 sek-től
 • Göteborg - Koppenhága: 3,5 óra, ár 509 sek-től
 • Stockholm - Koppenhága: 5,5 óra, ára 809 sek-től kezdődik.

A jegyárak a vonatok elérhetőségétől függenek, és általában olcsóbbak, ha előre megvásárolja őket. A legolcsóbb "Orange Ticket" jegyek dán célállomásokra a dsb.dk weboldalon keresztül kaphatók, csak nagyobb előzetes bejelentkezéssel (kb. 2-3 hét).

Hol vásárolhat vonatjegyet Koppenhágába:

 • dsb.dk Dánia egész területéről (Dán Államvasutak)
 • oresundstag.se Malmöből és Göteborgból
 • sj.se más svédországi célállomásokról
 • bahn.de Németországból (csak Fredericia dániai városban történő átszállással)

Busszal

A főpályaudvartól kb. 250 méterre délre található a DGI Byen sportkomplexum épülete, az utcán távolsági buszmegállókkal (a megállóhely a következő címen található. google.com/maps).

Klasszikus központi buszpályaudvart hiába keresünk Koppenhágában.

A távolsági buszok dániai és svédországi célállomásokra általában valamivel olcsóbbak, mint a vonat, rövid időre (1-7 nap) a busz javára jelentősebb árkülönbséggel.

Hol lehet buszjegyet vásárolni Koppenhágába?

A különböző fuvarozók különböző útvonalakat üzemeltetnek, néha egyszerre többet is. Az árak hasonlóak, és mindig érdemes megnézni az összes elérhető fuvarozó weboldalát.

A jegyárak Dániában 80 dkk és 150 dkk között mozognak, Svédországban és Norvégiában pedig 300 dkk-tól.

Kompjárattal

A DFDS Seaways hajózási társaság tengeri úton köti össze Koppenhágát a norvég fővárossal, Oslóval. Az utat naponta egyszer teheti meg, és 19 órán át hajózik.

A hajójegyek ára 42 eurót kóstálnak, ha előre megvásárolja őket. A hajójegyet a directferries.com oldalon vásárolhatja meg.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.