Koppenhága - Időjárás és a legjobb utazási idő

Copenhagen

Az enyhe éghajlat, amelyet a Golf-áramlat mérsékel, a földrajzi szélességnek megfelelőnél kissé melegebb éghajlatot biztosít.

Számítson a tipikus négy évszakra: a tavasz áprilisban és májusban, a nyár júniustól augusztusig tart a legmagasabb hőmérsékletekkel, az ősz pedig szeptembertől novemberig tart, amely általában esős és szinte mindig felhős.

A telek általában enyhék, de fagy és hó is előfordulhat Koppenhágában. A legtöbb csapadék azonban eső, és a fagypont alatti hőmérséklet nem olyan gyakori, mint más északi fővárosokban.

Foglaljon le kedvezményes szállodát Koppenhágában

Melyek a legmelegebb hónapok Koppenhága városában?

A nyár június és augusztus között látogat el a városba, amikor a legmagasabb a hőmérséklet.

Az átlaghőmérséklet ezekben a hónapokban 23 °C körül van, a maximum 30 °C, de a nagyon hideg, 15 °C körüli napok sem ritkák, különösen, ha esik az eső.

Mikor a leghidegebb Koppenhágában?

December, január és február a leghidegebb hónapok, 3 °C körüli átlaghőmérséklettel. Kemény fagyok ritkán fordulnak elő, de különösen éjszaka a hőmérséklet gyakran -1 és -2 °C közé süllyedhet.

Melyek a legcsapadékosabb hónapok Koppenhága városában?

A csapadék többé-kevésbé egyenletesen oszlik el az év folyamán. Koppenhágában nincs olyan esős évszak, amikor lényegesen több eső esik.

Statisztikailag a legesősebb nyári hónapok júniustól szeptemberig tartanak, mivel az erősebb viharok több vizet hoznak, másrészt viszont rövidebb ideig esik, mint télen.

Koppenhágában ritkán esik hosszan tartó eső, és általában legfeljebb egy napig esik. A felhős égbolt azonban hetekig is eltarthat, különösen télen.

Hőmérsékleti táblázat az év folyamán

Koppenhága - A város időjárása

Hónap
Időjárás
Air
Január
3 °C
Február
3 °C
március
eső
6 °C
Április
napos
11 °C
talán
nap
16 °C
Június
nap
20 °C
Július
nap
22 °C
Augusztus
nap
22 °C
Szeptember
napos
17 °C
Október
napos
12 °C
November
eső
7 °C
December
5 °C

Mikor kell költözni Koppenhága

Az ideális időszak a látogatásra kétségtelenül a tavasz és a nyár, amikor teljes mértékben élvezheti a virágzó természetet, és nem kell egy bőröndnyi meleg ruhát cipelnie.

Más európai fővárosokkal ellentétben Koppenhága nem hajlamos a szélsőséges hőségre, így egy júniusi, júliusi vagy augusztusi utazás gyakorlatilag garantálja a nagyon kellemes nyári időjárást. Mindig számítson arra, hogy egy könnyű esőkabát vagy egy könnyű pulóver még nyáron is jól jöhet.

Koppenhágába szóló repülőjegyek árainak összehasonlítása

A telet és az őszt gyakran borongós időjárás jellemzi, 3°C és 10°C közötti zord hőmérséklettel, de a rengeteg beltéri tevékenység és a gyakran nagyon olcsó repülőjegyek miatt ne utasítsa el a látogatást ebben az időszakban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.