Tivoli

Tivoli

A városközpontban található vidámparkot 1843-ban építették, így ma a világ második legrégebbi vidámparkja (a legrégebbi a Dyrehavsbakken, amely szintén dán, és Koppenhágától 15 km-re északra található).

Hotelek megtekintése Koppenhága központjában

A koppenhágai Tivoli azonban nem csupán egy vidámpark, ahol csúszdák vannak, hanem egy kellemes pihenőhely is, tavacskával, rengeteg zöld területtel, éttermekkel és kávézókkal. A koppenhágai park az olasz Tivoli városról kapta a nevét, ahová a római császárok jártak kikapcsolódni és szórakozni.

Látnivalók gyerekeknek és kalandvágyóknak

A hagyományos szórakozási formák mellett ritkaságnak számít a legrégebbi fából készült hullámvasút, a Rutschebanen, amely 1914-ből származik. Szintén említést érdemel a virtuális valóságban működő Demon hullámvasút, amely helyenként meghaladja a 70 km/h-t és a 4G túlterhelést.

Szintén népszerű a 80 méter magas láncos körhinta, amely rögtön a koppenhágai központi pályaudvar elhagyása után látható.

A kalandvágyóknak szóló adrenalinpumpáló attrakciók mellett azonban a Tivoli a kisebb gyerekeknek vagy a félénkebb látogatóknak is bőven kínál látnivalót.

A látnivalók teljes listáját a park hivatalos honlapján találja: tivoli.dk/en.

Séta és tűzijáték

A vidámpark azonban nemcsak látnivalókat kínál, hanem egy gyönyörű romantikus parki környezetet is, rengeteg üzlettel, standdal és étteremmel.

A park különösen lenyűgöző sötétedés után, amikor a helyi tavat több mint 100 000 színes lámpás világítja meg.

Júniustól októberig minden szombaton lenyűgöző tűzijátékot láthat a Tivoliban, mindig 23:30-kor.

A Tivoli emellett számos kulturális eseménynek, színházi előadásnak és koncertnek is otthont ad. A részletes programért látogasson el a hivatalos weboldal erre az oldalára.

Belépőjegy és nyitvatartási idő

A Tivoli a melegebb hónapokban körülbelül március végétől október végéig minden nap 11 órától tart nyitva. Vasárnaptól csütörtökig este 10 vagy 23 órakor, pénteken és szombaton pedig éjfélkor zár.

Az egész éves nyitva tartás részletes menetrendjéért kattintson ide: tivoli.dk/en/praktisk/aabningstider

Először magát a parkbelépőt kell megvásárolni, amely nem tartalmaz semmilyen attrakciót. Az árak a következők:

  • 155 dkk - Felnőttek és 8 éves és idősebb gyermekek.
  • 70 dkk - 3 és 7 év közötti gyermekek számára

Az attrakciók használatához Ride Pass-t kell vásárolni, amely 169 dkk-tól a legkisebb attrakciókhoz 299 dkk-ig vásárolható meg az összes rendelkezésre álló attrakció korlátlan használatáért.

Javasoljuk, hogy a jegyeket online vásárolja meg a hivatalos weboldalon, ezeknél a jegyeknél rövidebbek a sorok.

Szállás Tivoliban

A park közvetlenül a főpályaudvarral szemben található, ahol több szálloda is található. Ha kivételes élményre vágyik, és nem törődik annyira a pénzzel, szálljon meg közvetlenül a parkban Koppenhága egyik legjobb szálláshelyén, amelyet a Nimb Hotel ***** mutat be.

Olcsó, éjszakánként 100 euró körüli szállást a City Hotel Nebo ** vagy a Go Hotel Saga ** kínál.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Koppenhága-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.