Strøget

Stroget

A Strøget 1100 méteres hosszával Európa egyik leghosszabb bevásárlóutcája. Bár Koppenhágában nem túl költséghatékony vásárolni, azért tegyen egy sétát. Él és virul, ráadásul a város központjában van, és a lépteid úgyis errefelé fognak haladni.

Koppenhága központjában található szállodák árainak megtekintése

Az egyik végén a Københavns Rådhus városháza, a másik végén pedig a régi Nyhavn kikötő található.

A sugárút a fontos Nytorv téren, illetve a Helligaandskirchen templom mellett halad el.

Vásárlás a Strøget utcában

A Strøget utcát 1962-ben alakították át sétálóutcává, és az intézkedés hamar nagy sikert aratott. Új éttermek, bárok és üzletek kezdtek megjelenni, és néhány éven belül a Strøget Dánia fő bevásárlóutcájává vált, ami ma is így van.

A Kongens Nytorv tér közelében a Strøget a drága márkák, például a Prada, a Louis Vuitton, a Dior és mások számára van fenntartva. A városháza felé haladva a szokásos közép- és alsó kategóriás ruházati, ékszer- és óraboltok márkáival is találkozhatunk.

A Strøget egészét éttermek szegélyezik, amelyeket ajánlatos elkerülni. Az árak itt messze a legmagasabbak Koppenhágában, és nem mindig felelnek meg a minőségnek.

Utcai művészek

A Strøget az utcai művészek és a különböző kisebb turisztikai látványosságok kedvelt helyszíne. A különböző zenészek vagy bűvészek előadásai leginkább az Amagertorv tér környékén gyakoriak.

Mindig legyen résen, ha az előadók megpróbálnak közvetlenül Önhöz közeledni. Itt nagyon gyakoriak a piti csalások és a turistacsapdák.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Koppenhága-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.