Nationalmuseet

Nationalmuseet

A Dán Nemzeti Múzeum az ország legnagyobb múzeumi intézménye, amely részletes betekintést nyújt Dánia és a világ kultúrtörténetébe.

Szállodák megtekintése Koppenhága központjában

A múzeum ideális úti cél rossz idő esetén is, valamint mindazok számára, akik közelebbről szeretnék megismerni Dánia és általában az északi nemzetek történelmét. A főépület a Stormgade utcában található, közvetlenül a városközpontban.

Kiállítások és látnivalók a múzeumban

Az állandó kiállítás fő része a dán történelem több mint 14 000 évét öleli fel a jégkorszaktól a vikingeken át napjainkig.

A dán kultúra és a nemzet fejlődése áll a múzeum állandó kiállításának nagy részében a középpontban. Láthatunk régészeti leleteket, és nagyon népszerű rész a vikingeknek szentelt terület, ahol rengeteg tárgyat, többek között viking hajókat is láthatunk.

Összesen körülbelül másfél órát fogsz eltölteni a múzeumban.

Belépődíjak és nyitvatartási idő

Júniustól szeptemberig naponta 10:00-18:00 között tart nyitva. Október és május között hétfő kivételével naponta 10:00-17:00 között tart nyitva.

A belépőjegy ára 120 dkk, kiskorúaknak és 18 év alattiaknak ingyenes.

Hivatalos weboldal és online jegyvásárlás: en.natmus.dk.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Koppenhága-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.