Rosenborg

Rosenborg

A Rosenborg-kastély a Királyi Kertek és a Botanikus Kertek között fekszik. Az 1606-ban épült reneszánsz stílusú kastély pincéiben a dán koronaékszerek és a királyi ékszerek találhatók.

Szállodák megtekintése Koppenhága központjában

A Rosenborg-kastély körül található a gyönyörű Kongens Have park rózsakertjével, érett fákból álló sugárútjaival és hatalmas pázsitjaival, ahol gond nélkül leheveredhet és rögtönzött pikniket tarthat.

A kastélyt 1606-ban építtette IV. keresztény dán király a királyi család nyári rezidenciájaként. Gyönyörű reneszánsz stílusban épült.

Látogasson el a koronaékszerekhez

Rosenborg ma már nem tölti be a funkcióját, és teljesen nyitott a nagyközönség számára. A kastélyban található egy múzeum és a királyi kincstár, amelyet a nagyközönség is bármikor megtekinthet.

Mit fog látni a Rosenborg-kastély belsejében?

A múzeum legnagyobb látványossága a dánkoronaékszerek . Különösen IV. Krisztián gazdagon díszített királyi koronája az egyik legszebb királyi ékszer a világon.

A Királyi Kincstár általában minden olyan napon nyitva van, amikor Rosenborg nyitva tart.

A kincstár mellett a királyi kamarákat is felfedezheti, amelyekben csodálatos reneszánsz bútorok, faliszőnyegek és gyönyörű szőnyegek találhatók.

Összesen 24 szoba látogatható, amelyek közül a leglátványosabb a bizarr tükrös szekrény. Egy szoba, amelyet minden oldalról különböző méretű tükrök vesznek körül.

Belépés és nyitva tartás

A nyitva tartás az évszaknak megfelelően változik, és a hivatalos weboldalon egyértelműen fel van tüntetve. A főszezonban minden nap nyitva van, de az év bizonyos időszakaiban hétfőnként zárva tart.

Ajegyárak a következők:

  • Felnőttek - 130 dkk
  • Diákok ISIC-kártyával - 84 dkk
  • Kombinált Rosenborg + Amalienborg belépő - 200 dkk felnőtteknek / 140 dkk diákoknak

Hivatalos weboldal: kongernessamling.dk/en

Pihenjen a királyi kertben

A kastélytól délre és keletre található a kellemes Királyi Kert, amely ideális a meleg nyári napokon való pihenésre.

Itt nyugodtan sétálhat a pázsiton, és félelem nélkül leheveredhet az érett fák árnyékában.

A Kongens Have legnagyobb látványossága a kastély melletti tó melletti kis rózsakert.

Szállás a közelben

A Rosenborg környéke nagyon népszerű szálláshelyek tekintetében a remek megközelíthetőség és a csendesebb légkör miatt. Tippeket adunk a legjobb közeli szállodákhoz:

  • Generator Copenhagen *** - A kertek déli szélétől 200 méterre található szálloda Koppenhága történelmi belvárosának egyik legjobb ár-érték arányú szállodája, árai 120 eurótól kezdődnek éjszakánként.
  • Scandic Norreport **** - a kastély bejáratához legközelebbi szálloda (kb. 250 méter) közvetlenül a Nørreport közlekedési csomópontnál található, árai 190 eur-tól kezdődnek.

Közlekedés Rosenborgba

A Nørreport központi vonat- és metróállomástól, ahol számos buszjárat is áthalad, 5 perc alatt könnyen megközelíthető gyalogosan.

  • Vonatok - a Nørreporton keresztül közlekedő összes regionális vonalon.
  • Metro - M1, M2
  • Buszok - 5C, 6A, 15E, 150S, 184, 185, 185

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Koppenhága-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.