Nyboder

Nyborder

A régi tengerészházak történelmi negyede, Nyboder a központtól északra, a Kastelet erőd közelében fekszik, és népszerű turisztikai célpont.

Szállodák megtekintése Koppenhága központjában

A matrózbarakkok sorházai ma 8 párhuzamos utcában terülnek el, és semmit sem veszítettek eredeti, 17-18. századi jellegzetességeikből.

Nyboder a történelemben

A haditengerészet számára új sorházakra IV. keresztény király uralkodása idején merült fel az igény, amikor a dán királyi haditengerészet tömegesen fejlődött.

A 17. század közepétől a 18. század végéig több szakaszban épültek új lakások a tengerészek számára a kikötő közelében.

Nyboder még több évszázad elteltével sem veszített semmit eredeti rendeltetéséből. A házakban még ma is a dán haditengerészet és a légierő tagjai laknak. A városrész azonban szabadon látogatható, és történelmi jellege miatt kedvelt turisztikai célpont.

"Nyboder sárga"

A sárga jellegzetes árnyalata miatt, amely a kerület összes házára jellemző, a "nyboder sárga" dánul még gyűjtőfogalomként is használatos a sárga e sajátos árnyalatára.

Történelmileg azonban a házak piros és fehér színűek voltak. Sárga színüket csak a 19. századi felújítások után kapták meg.

Közlekedés Nyboderbe

A városrész mindössze mintegy 250 méterre délre fekszik a nagy közlekedési csomóponttól, az Østerporttól, ahol számos városi és távolsági vonat végállomása van, és ahol az M3-as és M4-es metróvonalak áthaladnak.

A közlekedéshez a 23-as buszvonal is igénybe vehető.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Koppenhága-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.