Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz városa eredetileg egy kis halászfalu volt, amely az utolsó vulkáni tevékenység után, 1706-ban kezdett fejlődni. Mivel az északi parton fekszik, ahol több eső esik, meglepő lesz a mindenütt jelenlévő zöld növényzet.

Puerto de la Cruz egyedülálló hangulatot, kellemes éghajlatot és lenyűgöző strandokat kínál fekete vulkanikus homokkal és gyönyörű kilátással a Teide-hegységre.

Válassza ki a legjobb tengerparti szállodát

Látnivalók és látnivalók

  • Plaza del Charco - központi tér, árnyékot adó érett pálmafákkal, számos étteremmel és népszerű standokkal, ahol fagylaltot vagy egy itt nagyon népszerű csemegét, a "Perrito Caliente"-t árulnak, ami nem más, mint egy klasszikus Hot Dog.
  • Sétány és a Casa de la Aduana - Puerto de la Cruz legélénkebb helye a tengerparti sétány a sok üzlettel és étteremmel, valamint a kis történelmi vámházzal, a Casa de la Aduanával.
  • Parque Taoro - gyönyörű park, tele pálmafákkal, buja zölddel és árnyékkal, amely teraszos utak mentén emelkedik, sok tavacskával és sziklamedencével, és kilátással az egész városra.
  • Loro Parque - híres állatkert papagájokkal, delfinekkel és gyilkos bálnákkal, további információk a honlapon részletek

Strandok és úszás

Puerto de la Cruz legszebb strandjai a városközponttól keletre találhatók. Ezek a Playa del Castillo, Playa Chia és Playa María Jimenez strandok hármasa, amelyek gyakorlatilag egyetlen 700 méter hosszú, finom fekete homokos stranddá állnak össze.

Napozóágyakat és napernyőket bérelhet, és igénybe veheti a szomszédos strandbárokat és éttermeket.

A várostól keletre, a sziklák alatt húzódó természetes fekete vulkanikus strandok is gyönyörűek. Különösen a Playa El Bollullo, a Playa Los Patos és a Playa del Ancón. Ezeket azonban csak autóval lehet kényelmesen megközelíteni.

Lago Martiánez úszómedence

Nagyon népszerű fürdőhely a város nyugati részén található nagy mesterséges úszómedence, amely azonban tengervízzel van feltöltve. Itt 7 különböző méretű medencében lehet úszni, a legnagyobb az El Lago nevű, körülbelül 80x100 méteres. Emellett édesvízi zuhanyzók, számos étterem és bár, valamint egyéb szolgáltatások is igénybe vehetők.

A belépőjegyek felnőtteknek 5,50 euróba kerülnek, a gyerekek 2,50 eurót fizetnek. További információkért látogasson el az uszoda hivatalos honlapjára.

Szállás

Puerto de la Cruz az egyik legnépszerűbb üdülőhely, mivel az olcsó hostelektől a drágább tengerparti üdülőhelyekig mindenféle szállást kínál. Az árak 29 eur és 73 eur között mozognak éjszakánként 2 fő részére. Nézze meg tippjeinket:

Közlekedés

A városban nagyon kényelmes a parkolás a városközpont és a tengerpart közötti hatalmas ingyenes parkolóban, ahol mindig talál szabad helyet, lásd a térképet.

A fő buszpályaudvar a Calle Hermanos Fernandez Perdigon utcában található ezen a helyen. Gyakori járatok indulnak a következő városokba:

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Tenerife-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.