Cueva del Viento

Cueva del Viento

A Cueva del Viento barlang a világ egyik legkiterjedtebb földalatti lávaalagútrendszere. Az összes feltárt vulkáni barlang közül a Cueva del Viento a világ 5. leghosszabb alagútrendszere a maga 17 km hosszú alagútjaival. A látogatás során időnként meg fog lepődni, hogy a barlangok tisztán természetesek, és a gyakran ember alkottanak tűnő lávaalagutak tisztán a természet művei.

A legolcsóbb szálláshelyek Tenerifén

Látogatás és jegyek

A barlangok látogatása csak idegenvezetővel lehetséges, mivel nincs mesterséges megvilágítás. A barlangrendszernek csak egy kis része (kb. 1 km) látogatható. A jó minőségű túracipő elengedhetetlen, ideális esetben hosszú nadrág és még egy hosszú ujjú ing is. Bent párás a levegő, és a hőmérséklet legfeljebb 15 °C körül van.

A jegyár részét képezi egy fejlámpával ellátott sisak.

A jegyeket online kell lefoglalni a látogatás pontos dátumával és időpontjával. A jegyek és a vezetett túrák 20 eurós áron kaphatók.

Hogyan juthat el oda

A barlangok bejárata egy kis lakónegyedben található magasan Icod de los Vinos városa felett. A főbejárat, ahol információs központ és kis parkoló is található, a Camino los Piquetes út bal oldalán lévő sárga háznál található, lásd a térképet.

A legközelebbi "El Refugio" buszmegálló a 360-as vonalról kb. 1,5 km-re van a barlangok bejáratától.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Tenerife-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.