Masca

Masca

A hegycsúcsok és szakadékok között megbúvó Masca falu Tenerife népszerű turisztikai célpontja. A néhány fehér házzal rendelkező aprócska falu egy sziklaormány alatt fekszik egy meredek völgy közepén, és minden oldalról lélegzetelállító kilátás nyílik a környező vidékre. Maga Masca 600 méterrel a tengerszint felett fekszik, és egy kanyargós hegyi úton érhető el.

Masca falu

A látványos kilátáson kívül a fő turisztikai látványosság a Masca-szurdokon át vezető túra. A Masca-szurdokon való leereszkedés során egy körülbelül 4 órás gyönyörű utazás vár rád, amely a Pico del Teide megmászása után a második legnépszerűbb tevékenység, amit Tenerifén tehetsz.

A szurdokon át vezető túraútvonal a festői Masca hegyi faluból indul, és az azonos nevű strandon ér véget, rövid távolságra a hatalmas Los Gigantes sziklamasszívumoktól, amelyek Spanyolország legnagyobbjai közé tartoznak.

Foglalja le előre a tenerifei szállodát

A túra gyönyörű, sziklákkal, meredek lejtőkkel és virágzó tüskéskörtefákkal tarkított tájakon vezet keresztül, de ennek ellenére meglehetősen nagy kihívást jelent. A mintegy 4 km hosszú túra több mint 600 m szintemelkedést tesz meg, és zord sziklás tájon halad keresztül. Bár az ösvény jelzett és jól kitaposott, a jó erős cipő, valamint a bőséges víz- és élelemkészlet elengedhetetlen. Ugyanezen az úton kell visszatérni felfelé.

Azonban az Atlanti-óceánba zuhanó 100 méteres sziklák látványa lesz a jutalmunk.

Foglalás és belépődíj

2021 óta a Masca-szurdokba való belépés szabályozott, és a hivatalos weboldalon kell foglalni: caminobarrancodemasca.com.

Bár a belépés ingyenes, gyakran több mint egy hónappal előre lebontják.

Szállás

Közvetlenül Mascában és a környező hegyi falvakban főként kisebb apartmanokat találsz, többnyire remek véleményekkel. Az árak itt magasabbak, mint a sziget többi részén, és 2 főre 73 euró körül mozognak naponta.

Hogyan juthat el oda

Masca Tenerife nyugati részén található, és egy keskeny, de vadonatúj, kanyargós hegyi úton érhető el. Mascában több nagy ingyenes parkoló is található.

Autóbérleti díjak összehasonlítása

Mascába tömegközlekedési buszok is közlekednek, amelyek naponta 7-9 alkalommal járnak, beleértve a hétvégéket is. A 355-ös és a 365-ös járat egyaránt összeköti Mascát Santiago del Teide és Buenavista del Norte városaival, ahol átszállhat a sziget más járataira.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Tenerife-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.