Tenerife - hogyan juthat el ide

Mirador Teresitas

Mi a legolcsóbb és leggazdaságosabb módja annak, hogy Európából, Amerikából vagy a környező Kanári-szigetekről eljussak Tenerifére? A légi utazás mindig elsőbbséget élvez, de a közeli szigetekről és a spanyol szárazföldről kompjárattal is eljuthat Tenerifére.

Repülővel

A Kanári-szigetek legnagyobbikát fapados és hagyományos légitársaságok egyaránt összekötik az európai kontinenssel. A szigeten két nemzetközi repülőtér található, a közlekedéssel és a szolgáltatásokkal kapcsolatos információkért kattintson az alábbi linkekre:

 • Repülőterek Tenerife Sur TFS - Tenerife fő repülőtere, amely az Európából érkező járatok túlnyomó többségét fogadja.
 • Repülőtér Tenerife Norte TFN - regionális repülőtér, amely elsősorban a környező szigetekre és a spanyol szárazföldre közlekedő járatokat szolgálja ki.

Hol vásárolhat repülőjegyet Tenerifére

Tenerifére a legtöbb nyugat-, dél- és közép-európai országból, valamint Marokkóból, a Zöld-foki szigetekről és Mauritániából is rendszeres közvetlen járatok indulnak.

Amerikába nincsenek közvetlen járatok, ezért átszállásos jegyeket kell vásárolni, jellemzően Madridon, Lisszabonon vagy Londonon keresztül.

Ideális esetben a legalacsonyabb ár érdekében 3-4 hónappal előre vásároljon jegyet Tenerifére, ha a nyári szezonban repül. Télen a fapados légitársaságoknál már néhány héttel az indulás előtt olcsón lehet jegyet venni.

A jegyeket vagy a légitársaságok weboldalain, vagy valamelyik járatkeresőn keresztül vásárolhatja meg.

Mallorcai járatok keresése

A következő légitársaságok kínálják a legtöbb járatot Mallorcára.

 • Vueling.com - Közvetlen járatok számos spanyolországi célállomásra, valamint átszállásos járatok Európa-szerte Madridon vagy Barcelonán keresztül.
 • iberia.com - járatok Madridba és onnan tovább a világ minden tájára
 • Ryanair - közvetlen járatok több mint 100 európai célállomásra.
 • easyJet - járatok elsősorban az Egyesült Királyságba, Nyugat- és Közép-Európába.
 • Jet2.com - járatok elsősorban az Egyesült Királyságba
 • és még sok más járat

Járatok a közeli szigetekre

Teneriféről nagyon gyakori járatok indulnak a környező Kanári-szigetekre, a leggyakoribb a Gran Canaria, ahová óránként többször is közlekednek járatok.

E járatok túlnyomó többsége a Tenerife Norte regionális repülőtérre közlekedik.

A szigetek közötti járatokat a kisebb légitársaságok, a Binter Canarias és a Canary Fly üzemeltetik. Az egy útra szóló jegyek árai 30 eur és 50 eur között mozognak.

Kompjárattal

Tenerifén rendszeres kompjárat is közlekedik személy- és személygépkocsik számára.

A környező szigetekről

Ha nem szeretné igénybe venni a légi járatokat, a környező Kanári-szigetekről is közlekednek kompjáratok Tenereifére különböző társaságoktól:

 • Gran Canaria - A hajók Santa Cruz de Tenerife és Las Palmas között közlekednek. A kapcsolatot a Naviera Armas üzemelteti. Naponta 5 alkalommal közlekedik, az út kb. 2 órát vesz igénybe, és az egy útra szóló jegy ára kb. 45 euró. Alternatív megoldás a Fredolsen, amely naponta 8 alkalommal közlekedik Agaete kikötőjébe 40 eurótól,
 • La Palma - A hajók a Tenerife déli részén található Los Cristianos és Santa Cruz de la Palma között közlekednek. A Naviera Armas és a Fredolsen társaságok közlekednek. Az út 3 órát vesz igénybe, és 50 eur-tól kezdődik egy útra, naponta egyszer vagy kétszer hajóznak,
 • La Gomera - Los Cristianos kikötőjéből indul, az út egy órát vesz igénybe és 35 eurótól kezdődik. A Naviera Armas és a Fredolsen járatai,
 • El Hierro - Los Cristianos kikötőjéből indul, 2,5 órát vesz igénybe és 50 eurótól kezdődik,
 • Fuerteventura és Lanzarote - Csak Gran Canariára közlekedik, hetente egyszer.

Árak összehasonlítása - hajóútfoglalás

Hajóval a szárazföldről

Tenerife a spanyol szárazföldről is megközelíthető hajóval, amelyet a Naviera Armas üzemeltet, amelynek hajói hetente egyszer indulnak a spanyolországi Huelva városából. Foglalja le jegyeit előre online. Az út 36 órát vesz igénybe, és körülbelül 220 eurót kell fizetni egy útra.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.