Tenerife - hol aludjak

Mirador Teresitas

Melyek a legjobb és legolcsóbb szálláshelyek Tenerifén? Mennyibe kerül a nyári és az elő- és utószezonban? Olvassa el ebben a fejezetben.

Hol szálljon meg Tenerifén

Tenerife partjai mentén rengeteg szállodát és egyéb szálláshelyet talál minden árkategóriában. A szigeten elérhető összes szálláshelyről ezeken a klasszikus portálokon tájékozódhat:

Válasszon előre kedvezményes szállodát

Városok, látnivalók és utazási bázisok

Ha azt tervezi, hogy körbeutazza a szigetet, akkor Puerto de la Cruz vagy Santa Cruz de Tenerife környéke lesz az ideális kiindulópont az Ön számára, nagyvárosok, amelyekben minden lehetőség adott, és amelyek kiválóan megközelíthetők tömegközlekedéssel a sziget egész területén, számos látnivalóval és a legszélesebb szálláskínálattal.

Santa Cruz de Tenerife

A sziget fővárosa és legnagyobb városa biztosítja a legszélesebb körű szálláslehetőségeket a kedvező árú hostelektől a luxusszállodákig. Legfőbb előnye, hogy kiváló tömegközlekedési kapcsolatokkal rendelkezik a sziget minden részébe és az összes turisztikai létesítménybe.

Puerto de la Cruz

Ideális hely egy aktív nyaralás eltöltéséhez, és a legjobb kiindulópont az északi part mentén és a hegyekbe tett kirándulásokhoz, ahonnan közvetlen buszjárat indul. Puerto de la Cruz intimebb, mint Santa Cruz, de még itt is szórakozásra és széles szálláskínálatra számíthat. Ráadásul Puerto de la Cruzban gyönyörű strandok találhatók.

La Laguna

Santa Cruz csendesebb alternatívája lehet a közeli egyetemi város, La Laguna, amely nyugodt légkörrel, sok látnivalóval és olcsóbb szállással, különösen apartmanokkal rendelkezik. Még La Laguna is könnyen megközelíthető autóval és tömegközlekedéssel a sziget minden részéből.

Garachico, Icod

Az északi parton fekvő gyönyörű kisvárosok, Icod és Garachico szintén ideális kiindulópontjai a sziget körüli kirándulásoknak. Az előbb említettekkel ellentétben ezek a helyek kevésbé turistásak, és nagyobb nyugalmat biztosítanak, de így is mindent megtalálsz, amire szükséged lehet. Icodban és Garachicóban főként kisebb szállodák és apartmanok találhatók.

Strandok és fürdőzés

Ha viszont napozásra és fürdőzésre vágyik, akkor a sziget déli részén (Los Cristianos, Costa Adeje vagy Playa de las Américas) érdemes szállást választania, ahol a legtöbb strandhotel és apartman is található. Konkrétan a nyugati parton, Costa Adeje és Los Gigantes között.

Los Cristianos, Costa Adeje, Playa de las Américas

A legnagyobb tengerparti turisztikai övezetet ez a három üdülőhely alkotja, amelyek szorosan kapcsolódnak egymáshoz. Ezek a sziget legdélebbi csücskében fekszenek, és főként nagyobb szállodai üdülőhelyeket kínálnak a tisztán turisztikai céllal épített, mesterséges városokban. Itt azonban minden szükséges létesítményt és mindenekelőtt gyönyörű strandokat talál.

Los Gigantes, Puerto de Santiago, La Arena

Egy másik ismert turisztikai terület, amely ezt a három üdülőhelyet foglalja magába, a nyugati parton, a több száz méter magas sziklákkal tarkított Los Gigantes nevű partszakasz közelében található. Az üdülőhelyek kisebbek és meghittebbek, mint a Los Cristianos, Playa de las Américas és Costa Adeje trió, és a strandok is kisebbek, de mindezt ellensúlyozza a gyönyörű természeti táj és a nyugodtabb nyaralás lehetősége.

Playa San Juan

Ez a nyugati parton található kisebb üdülőhely gyönyörű strandokkal, olcsóbb szállásokkal és Tenerife egyik legluxusabb szállodájával büszkélkedhet. Playa San Juan Tenerife egyik legnépszerűbb tengerparti üdülőhelye, mégis a csendesebb helyek közé tartozik.

Las Galletas és Palm-Mar

A sziget legdélebbi pontján, Los Cristianostól és Tenerife déli repülőterétől rövid autóútra található kisebb, csendes üdülőhelyek ideális helyszínt biztosítanak a nyugodt, meghitt környezetben töltött, de minden szükséges turisztikai szolgáltatást nyújtó nyaraláshoz.

Más kisebb tengerparti üdülőhelyek főként Tenerife keleti partján találhatók, többnyire kis csendes, tengerparti turistavárosok, amelyek ideálisak egy igénytelen nyaraláshoz. A kisebb strandokért kárpótolnak az olcsóbb szállások, mint a délebbre fekvő nagyobb üdülőhelyeken.

Nézze meg Las Caletillas, Candelaria, Güímar, La Tejita vagy Los Abrigos szálláshelyeit.

Hegyek

Ha inkább a hegyekben túrázik és romantikus kis falvakban száll meg, Tenerife számos nagyszerű lehetőséget kínál a közvetlenül a hegyekben található szálláshelyek tekintetében.

Vilaflor

A Pico del Teide túráihoz vagy a Paisaje Lunar sziklaalakzataihoz, valamint más hegyi túrákhoz a legközelebbi város Vilaflor. Itt szép wellnesshotelekben és nagyon jó minősítésű apartmanokban szállhat meg.

Santiago del Teide

A hegység nyugati lejtőin fekvő falu ideális kiindulópont a Montaña Negras régió túrázásához. Bár Santiago del Teide egy kis falu, több mint 20 szálláshellyel büszkélkedhet, főként apartmanokkal és kisebb vendégházakkal.

Hotel árak Tenerife

Más európai úti célokhoz képest Tenerife valószínűleg kellemesen meglepi Önt viszonylag alacsony áraival. A legtöbb vásárlás itt sokkal olcsóbb, köszönhetően az alacsony jövedéki adónak vagy annak hiányának.

Még a főszezonban is találhat szállást apartmanokban vagy nyaralókban 0 eur 7 eur / éj / 2 fő.

A szállás egy klasszikus 3*-os szállodában 1500 és 73 eur / éjszaka / 2 fő között lesz, míg a jobb minőségű 4*-os szállodákban 73 eur és 128 eur / éjszaka / 2 fő között.

Válasszon előre kedvezményes szállodát

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.