Playa de Las Teresitas

Tenerife

A finom fekete homokos vulkanikus strandok a legjellemzőbbek Tenerifén, de a kevés kivételek egyike a Playa de las Teresitas, amelyet sokan Tenerife legszebb strandjának tartanak.

Finom aranyszínű homok borítja, amelyet 1973-ban hoztak ide a Szaharából, amikor mesterségesen létrehozták a strandot, hogy növeljék a sziget északi részének turisztikai vonzerejét.

A legolcsóbb tengerparti szálláshelyek Tenerifén

Több mint 1,7 km hosszú és körülbelül 80 méter széles, ezt a strandot nevezhetnénk minden strandok mintapéldájának. Jól karbantartott, a veszélyes áramlatoktól és hullámoktól mesterséges kőből épített partfal védi, és pálmafák százai nyújtanak természetes árnyékot. Az aranyszínű homok egyedülálló Tenerifén, így nem csoda, hogy a Playa de las Teresitas a Kanári-szigetek egyik leglátogatottabb strandja.

A strand létesítményei

A Teresitas strand teljes körű létesítményeket biztosít.

Napozóágyakat és napernyőket bérelhetsz (kb. 20 eur/db/nap), felfrissülhetsz a számos kis étteremben és bárban, ingyenesen használhatod az öltözőket vagy a mosdókat, illetve a szekrényeket 2 eur/nap díj ellenében.

Szállás

Ez a strand annyira népszerű és gyönyörű, hogy érdemes közvetlenül mellette megszállni legalább egy-két éjszakára, de akár hosszabb időre is, ha a strandolásra vágysz. A legközelebbi település San Andrés, kb. 200 méterre, ahol többnyire hangulatos apartmanokat és villákat találsz. Klasszikus szállodákra és üdülőhelyekre itt ne számítson, ezeket csak a 7 km-re lévő Santa Cruzban találja meg.

Kilátás a strandra

Playa de Las Teresitas egy hegyi masszívum alatt fekszik, ahonnan látványos kilátás nyílik rá és a tengerpartra. A leghíresebb kilátópont, a Mirador Las Teresitas még a 945-ös busszal is megközelíthető, amely a közeli San Andrés városából közvetlenül Santa Cruz de Tenerifére közlekedik.

Hogyan juthat el oda

Playa de Las Teresitas Santa Cruz de Tenerifétől mintegy 8 km-re északkeletre, San Andrés település közelében található. Gyakorlatilag a strand teljes hosszában egy nagy ingyenes parkolóval szegélyezett, amelyet nagyrészt érett pálmafák is árnyékolnak.

Autóbérleti díjak összehasonlítása

A 910-es tömegközlekedési busszal is könnyen megközelíthető, amely közvetlenül a strandon ér véget. A városból 1,25 euróba kerül az egyszeri jegy.

Más strandok a környéken

Ha a keskeny, kanyargós úton továbbhaladunk a part mentén, körülbelül egy tucat másik kisebb és sokkal csendesebb stranddal találkozhatunk, amelyek ezúttal is tipikusan tenerifei fekete vulkanikus homokkal rendelkeznek. Ezek közül a leghíresebb és legnagyobb a Playa de Las Gaviotas.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Tenerife-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.