Orosei

Orosei

A Szardínia keleti részén található Golfo di Orosei nagy öble a partvidék egyik legszebb része, amely a "legjobb" strandokkal büszkélkedhet. A leghíresebbek közé tartozik Cala Mariolu, Cala Luna vagy a Cala Gonone kis üdülőhely körüli strandok.

A 10 legolcsóbb szálloda Szardínián

A régió fő központja azonban Orosei városa, amely a Supramonte-hegység északi lábánál fekszik, és körülbelül 1,5 km-re a tengertől.

Strandok és fürdőzés

Orosei büszkélkedhet Szardínia egyik leghosszabb strandjával , amelyet a Spiaggia di Marina di Orosei és a Spiaggia Su Barone alkot. Összesen több mint 6 km hosszú, finom aranyszínű homokkal borított partszakaszt élvezhet, amelynek nagy részét érett fenyőfák védik a naptól.

A Su Barone strand közepén egy homokcsíkot a szárazföldtől a Stagno Petrosu sós vizű tó választja el, amely számos madárfaj fontos költőhelye.

Bár a helyi strandok több mint 1 km-re vannak Orosei városától, olyan lehetőségeket kínálnak, mint a napágy- és napernyőbérlés, a pedálos csónakok, a vízi sportok és természetesen az éttermek és a strandbárok. Minél közelebb van a városhoz, annál élettel telibb a strand, míg minél messzebbre megy, annál magányosabban élvezheti a strandot.

Ezzel szemben keresse a sziklákkal és sziklákkal elválasztott kis strandok sorozatát körülbelül 4 km-re északra, Sas Linnas Siccas és Cala Liberotto falvaknál.

Szállás

A szállásárak Orosei-ben főszezonban 80 eur körül mozognak, míg az alacsony szezonban 70 eur alatt vannak éjszakánként egy kétágyas szobában.

A legtöbb olcsóbb ajánlatot a kisebb üdülőhelyen, Cala Liberottóban találja, amely közigazgatásilag még mindig Orosei része. A strandok tömegközlekedéssel való rossz megközelíthetősége miatt azonban valószínűleg bérelt autóval fog rendelkezni, így az Orosei központjától távolabb eső szállások sem jelentenek majd problémát.

Szállítás

A strandok megközelíthetetlensége és a város tengertől való viszonylag nagy távolsága miatt Orosei legjobban autóval közelíthető meg.

Hasonlítsa össze az autókölcsönző árait Szardínia városában

A város az SS125-ös főútvonalon fekszik, amely Szardínia teljes keleti partvidékét végigkíséri. Olbia távolsága 83 km, míg Cagliari távolsága 217 km.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Szardínia-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.