Cala Gonone

Cala Fuili

Cala Gonone a Golfo di Orosei partján fekszik, amelynek strandjai Európa legszebbjei közé tartoznak, különösen a félreeső Cala Mariolu és Cala Luna, amelyek csak Cala Gonone-ból hajóval érhetők el.

A 10 legolcsóbb szálloda Szardínián

Cala Gonone lenyűgöző, meredek mészkőhegyek alkotta tájban fekszik, és már a kanyargós úton a fennsíkról a tengerpartra vezető út is nagy élményt nyújt.

Strandok és úszás

A fent említett strandokon kívül közvetlenül Cala Gonone-ban is lehet úszni.

Egy csendes, kis éttermekkel és üzletekkel teli sétány szegélyezi a gyönyörű, dombos hátterű, sziklás tengerpartot. A helyi strandok nagyon tiszták, és finom aranyszínű vagy vörös homokkal borítottak. Fel vannak szerelve napágy- és napernyőbérléssel, zuhanyzókkal, mosdókkal és különféle vízi sportokkal.

Cala Gonone strandjai csendesek és meghittek, nagyon kényelmes megközelíthetőséggel - gyakorlatilag a város központjában vannak.

Cala Fuili strand

Egy kis út vezet dél felé a Golfo di Orosei öböl felé, amelynek végén fekszik Cala Fuili gyönyörű kavicsos strandja. Ez a strand az Orosei öböl lenyűgöző öblei közül az egyik legkönnyebben megközelíthető.

Valójában az aszfaltúton egészen a strandig lehet hajtani, és a kis ingyenes parkolóban lehet parkolni.

Hajós kirándulások

Cala Gonone az egyik olyan központ, ahonnan hajókirándulást tehetünk a Golfo di Orosei partján, ahol Szardínia legszebb szegleteivel találkozhatunk.

Fedezze fel például Cala Luna vagy Cala Mariola strandját, és tegyen egynapos hajókirándulást.

A menettérti jegyek ára 45 eur és 60 eur között mozog, szezontól függően, és elég csak sétálni a kikötőben, ahol számos ajánlatot talál a különböző hajózási társaságoktól.

Szállás Cala Gonone

Cala Gonone-ban főként kisebb magánszállásokra, apartmanokra és panziókra számíthat. Az árak itt a nyári főszezonban 100 eurónál kezdődnek éjszakánként két főre, de ha jó előre foglal (kb. 5-7 hónapra), akkor 90 eur alatti éjszakánkénti árakat is kaphat.

Hogyan juthat el oda

Cala Gonone az új SP26-os úton érhető el, amely Dorgalitól délre ágazik le a Szardíniát körülvevő fő körgyűrűről.

A parkolás Cala Gonone-ban fizetős, 30 percenként 0,50 eurót, de naponta legfeljebb 8 eurót kell fizetni.

Szardínia autóbérleti díjak összehasonlítása

Ha nincs bérelt autója, akkor busszal is eljuthat Cala Gonone-ba. A belföldi Nuoro városból, amely Cagliari, Olbia és Sassari felől gyakori járatokkal érhető el, az 520-as buszjárat naponta 4-5 alkalommal közlekedik Cala Gonone-ba.

A főszezonban közvetlen Deplano busz is közlekedik az Olbia repülőtérre.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Szardínia-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.