Széchenyi Gyógyfürdő

Széchenyi Gyógyfürdő

Ez a fürdő kétségtelenül Budapest leghíresebb fürdője és Európa legnagyobb fürdője.

Árak és szálláslehetőségek elérhetősége

Eredetileg 1891-től az úgynevezett Artézi fürdő állt a helyén, de ezt 1909-1913 között átépítették a jelenlegi neobarokk formájára. Az épületet tükörszerűen, két egyforma részből állóan alakították ki, ami a fürdők férfi és női részre való felosztására utal, ahogyan az régen is volt.

A hatalmas komplexum és a pompás épületek

A komplexum belső és külső részekre tagolódik, két termálmedence 74 és 77 °C-os hőmérsékletű, 1256 méter mélységből áramlik.

Van 15 kisebb, különböző vízhőmérsékletű belső medence, szaunák, gőzkamrák, egy nagy úszómedence és két nagy külső termálmedence.

Amedencék vízhőmérséklete 28 és 38 °C között változik.

A díszes neogótikus épületek hátterében való fürdőzésnek megvan a maga egyedi varázsa. A klasszikus medencék mellett különböző masszázs vízköpők és padok vagy relaxációs zónák várják a vendégeket.

Gyógyító víz nemcsak a mozgásszervek számára

Az itteni gyógyvíz különösen az ízületi és mozgásproblémákkal küzdő betegeknek segít. Reuma, ízületi gyulladás, ideggyulladás, poszttraumás kezelésre is alkalmas, de ivókúraként a légző- és emésztőrendszer kezelésére is szívesen használják. Egyszóval, a helyi medencékben eltöltött nap után a teste úgy fogja érezni, mintha újjászületett volna.

A Széchenyi fürdő termálvize ként, kalciumot, fluoridot, bórsavat és magnézium-hidrogénkarbonátot tartalmaz.

Érdekesség, hogy a medencék vizét a szomszédos állatkertbe vezetik el a vízilovak számára fenntartott területre. Hazájukban ugyanis a víz nagyon hasonló összetételű, mint a helyi termálforrásé.

Belépőjegy és gyakorlati információk

A Széchenyi Gyógyfürdő minden nap nyitva tart:

Ajegyeket csak napra szóló an árusítják (egy adott naptári napra, nem 24 órára), és az alapár tartalmazza az összes beltéri és kültéri medence, szauna és gőzfürdő használatát. Tartalmaz továbbá egy szekrényt a személyes tárgyak tárolására.

Az ár minden korosztály számára azonos, a teljes árlista megtalálható a weboldalon: szechenyibath.hu/árak.

Hétfő-csütörtök Péntek és hétvégén Ünnepnapokon
Napi belépő (érkezés 9 óra után) 10 500 huf 12 000 huf 13 000 huf
Napi belépő (érkezés 9:00 előtt) 8 400 huf 9 700 huf
(kedvezmény csak pénteken)
kedvezmény nem vehető igénybe

Személyes masszázs, pakolások, fürdők, manikűr, pedikűr vagy akár sörfürdő is vásárolható felár ellenében. A jegyek megvásárolhatók a jegypénztárban, de online is a fürdő honlapján.

Hozzanak magukkal fürdőruhát és törölközőt, a kültéri medencébe (a két termálmedencébe nem) kötelező a fürdősapka is, amely igény esetén a helyszínen megvásárolható.

Helyszín és közlekedés

A Széchenyi Gyógyfürdő a Városliget park gyönyörű, nyugodt környezetében, a tágabb központ keleti szélén található.

Kényelmesen megközelíthető a történelmi M1-es metróvonallal, amely a Széchenyi fürdő állomásig vezet. A 72M trolibusz is megáll itt.

Szállás

Elsősorban a fürdő miatt érkezik Budapestre? Akkor mindenképpen érdemes a fürdőhöz minél közelebbi szállodában megszállni. Különösen a közeli Hősök terén keressen szállodákat, ahol több is található:

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Budapest-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.