Margit-sziget

Palatinus fürdő

A Margit-sziget, ahogy a Margitszigetet magyarul nevezik, szép napokon kedvelt pihenőhely, ahol egy nagy park, nyári színház és mozi, uszoda, japánkert vagy a Palatinus termálfürdő várja a látogatókat.

A legolcsóbb szállás Budapesten (Booking.com)

Palatinus termálfürdő.

A budapestiek és a turisták kedvelt nyári célpontja a Margitsziget központjában található szabadtéri Palatinus Termálfürdő és Gyógyfürdő.

Bár a Palatinus fürdő tisztán szabadtéri, a 3 legnagyobb medence a 30 °C körüli meleg termálvíznek köszönhetően egész évben látogatható.

A margitszigeti Palatinus Gyógyfürdőben összesen 11 medencét élvezhetünk, amelyek közül 4 a legnagyobbak közé tartozik Budapesten.

Nyáron (májustól szeptemberig) a gyógymedencék mellett élménymedencék is működnek mesterséges hullámokkal, ellenáramlással és 4 vízicsúszdával. A fürdőben a következő medencék vehetők igénybe:

  • 2 nagy élménymedence (mesterséges hullámok, ellenáramlatok stb.)
  • 2 nagy szabadidős medence (pezsgőfürdők, masszázsfúvókák stb.)
  • 2 terápiás termálmedence - egész évben nyitva tartva
  • 2 úszómedence - egész évben nyitva
  • 2 gyermekmedence
  • 1 medence szánkópályák számára

A margitszigeti gyógyvíz alkalmas a mozgásszervek, a gerinc és az idegrendszer kezelésére.

Belépőjegyek

A Palatinus Gyógyfürdő naponta 9:00 és 19:00 óra között tart nyitva.

A jegyárak tartalmazzák a belépést az összes jelenleg nyitva tartó attrakcióhoz. A csomagmegőrzőt a holmik tárolására szolgáló szekrény is tartalmazza.

Munkanapok Hétvégén és ünnepnapokon
Egész nap - felnőttek 3 200 huf 3 500 huf
2 órás belépő 2 200 huf 2 500 huf
Belépés 17 óra után 2 200 huf Kedvezmény nem vehető igénybe
Egész nap - diákok és nyugdíjasok 2 200 huf 2 400 huf

A 2 órás belépéshez 1.000 Ft kaució szükséges, amely csak készpénzben fizethető.

A teljes aktuális árlista megtalálható a fürdő hivatalos honlapján en.palatinusstrand.hu/árak.

Termál szállodák

A Margitszigeten található Budapest két legjobb termálszállodája is, amelyek saját, csak a szálloda vendégei számára elérhető forrásokkal büszkélkedhetnek. Ez sokkal nagyobb nyugalmat és magánéletet garantál, mint a nyilvános termálfürdőkben, valamint a személyzet személyesebb hozzáállását.

A minőségért és a luxusért azonban egy kicsit többet kell fizetni. Ezekben a 4*-os szállodákban 1 éjszaka egy 2 ágyas szobában körülbelül 150 euróba kerül. Ellenőrizze a Margitszigeten található termálhotelek aktuális szabad kapacitását:

Park és japánkert

A Margitszigetre azonban nem csak a fürdőzésért és a gyógyfürdőkúrákért kell menned. A kiterjedt park különösen népszerű piknikezésre, sportolásra vagy csak a Duna-parton, a fák árnyékában való pihenésre, a városra néző kilátással.

A Margitsziget északi részén az 1936-ban alapított kis japánkertben sétálhatunk. Ez a nap 24 órájában ingyenesen látogatható, és különösen ősszel igazán szép és megnyugtató.

Zenélő szökőkút és víztorony.

A szigeten még 2 UNESCO-örökségi helyszínt is meglátogathatsz.

Rögtön a sziget déli csücskének elején állj meg a nagy zenélő szökőkútnál, amely egész nap világhírű zenei aláfestés mellett ad műsort, sötétedés után pedig fényjátékkal. A fúvókák a zene ütemére akár 30 méter magasra is permetezik a vizet.

A sziget közepe táján, a nagy szabadtéri színház közelében egy közel 60 méter magas, szecessziós nyolcszögletű víztoronyra bukkanhat, amelyet jelenleg különböző kiállításoknak és egy kis kávézónak használnak.

Elhelyezkedés és közlekedés

A Margitsziget a belvárostól (mind a pesti, mind a budai oldaltól) kb. 15 perc alatt szép sétával elérhető. Mindkét oldalról a Margit híd (Margít híd) köti össze, ahonnan út és gyalogos leágazás vezet a szigetre.

A tömegközlekedési szolgáltatásokat is igénybe veheti:

  • A 26-os buszjárat a szigeten keresztül a metró és a Nyugati pályaudvar felé közlekedik.
  • Margitsziget / Margit híd megálló a sziget déli csücskénél lévő hídon: 4-es, 6-os villamosok.
  • Margitsziget / Árpád híd megálló a sziget északi csücskénél lévő hídon: 34-es, 106-os buszok.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Budapest-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.