Hősök tere

Hősök tere

Ez a tér a Városliget és az Andrássy út között helyezkedik el, és a tér fő nevezetessége, a Millenniumi emlékmű vele szemben áll. Magyarul a tér neve Hősök tere.

A legolcsóbb szállás Budapesten

A Millenniumi emlékmű és egy kis történelem

A tér központi nevezetessége a Millenniumi emlékmű. Ezt az emlékművet 1929-ben állították fel a magyar törzsek 896-os Kárpát-medencébe érkezésének ezredik évfordulója alkalmából.

Az emlékmű közepén egy 36 méter magas oszlop áll, amelynek tetején Gábriel arkangyal ül. Az oszlop tövében 7 lovasszobor áll, amelyek magyar fejedelmeket ábrázolnak. Az oszlop két oldalán két negyedköríves szárnyból álló oszlopsor helyezkedik el, amelynek talapzatán a magyar történelem 14 jelentős személyiségét ábrázoló szobor áll: 8 jeles magyar király és a Habsburg-ellenes felkelések 5 vezetője.

Látnivalók a környéken

A Hősök tere környéke is tele van érdekességekkel, mint például a monumentális Szépművészeti Múzeum, a Művészetek Háza, a híres Széchenyi fürdő és a Fővárosi Állatkert.

A Hősök tere egyben a belvárosból a népszerű Városligetbe vezető kapu is, ahol a természeti látnivalók mellett olyan helyeket is meglátogathatsz, mint a Vajdahunyad vára.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Budapest-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.