Budapest - termálfürdők

Budapest

Magyarország világhírű termálfürdőiről, és ez alól a főváros, Budapest sem kivétel. Sok turista is elsősorban a gyógyfürdő miatt érkezik ide, amely Európa egyik legnagyobb, leghíresebb és legszebb fürdője. Bűn lenne tehát nem kihagyni legalább néhány látogatását. Szóval ha Budapestre mész: vidd magaddal a fürdőruhádat!

Szállodák a fürdőkomplexumok közelében

A gyógyfürdő gyógyászati fókusza

Budapest alatt több mint 120 gyógyító termálforrás tör a felszínre a mélyből. A fúrások 120 és 1300 méter közötti mélységben találhatók, és magnéziumban, bikarbonátokban, szulfitokban, fluoridokban és kloridokban gazdag vizet termelnek. A földből naponta 30 000 m3 70-80 °C hőmérsékletűgyógyvizet termel ki, amelyet 30-45 °C-ra hűtenek le, és ezen a hőmérsékleten használják fel a fürdőkben.

És hogy milyen betegségekre ideálisak a helyi gyógyfürdők? Ha az alábbi betegségekben szenvedsz, egy fürdőzéssel töltött nap után biztosan jobban fogod érezni magad:

  • Degeneratív ízületi betegségek
  • A gerinc betegségei
  • Ízületi gyulladások és porckorongproblémák
  • Csontritkulás
  • Poszt-traumás mozgásszervi problémák
  • Neuralgia
  • Asztma és légzési problémák
  • Nőgyógyászati nehézségek

Gyakorlati információk - hogyan működik a fürdő?

Még soha nem járt gyógyfürdőben, és nem tudja, mire készüljön fel? Képzelje el, hogy egy gyógyfürdő úgy működik, mint egy nagy nyilvános uszoda, sokféle medencével. Bárki beléphet a fürdőbe, addig maradhat, ameddig csak akar, és igénybe veheti a rendelkezésre álló "attrakciók" bármelyikét.

Minden budapesti fürdő klasszikus úszómedencéket kínál, amelyeket akár több tucat különböző élmény- és termálmedence vesz körül. Némelyik masszázsmedence, másokban gőzfürdőben lehet feltöltődni, megint másokban pedig csak padokon ülve a sekély vízben élvezhetjük a 30-45 °C-ra felmelegített vizet, miközben kint fagyos.

Az alapbelépőn kívül különböző egyéni kezelésekért, például masszázsért, pedikűrért és manikűrért is fizethetsz.

Szinte minden fürdő rendelkezik kültéri és beltéri létesítményekkel is, és Budapesten az összes fürdő egész évben nyitva van.

A fürdőruhát mindig magaddal kell vinned, egyéb felszerelés (törölköző, úszósapka stb.) mindig megvásárolható a helyszínen.

A belépőárak az adott fürdőtől függően változnak, és napi 2 200 huf-tól 13 000 huf-ig terjednek, az egyes fürdőkről részletes információkat alább talál.

Budapest legjobb gyógyfürdői: a szecessziótól a Duna-partig

Budapest számos különböző gyógyfürdővel büszkélkedhet, amelyek a város különböző pontjain helyezkednek el. Nemcsak a gyógyító vizekben való tartózkodás élménye, hanem a környezet is, amelyben tartózkodsz. Meglátogathatsz pompás fürdőket szecessziós pavilonokban, szabadtéri fürdőhelyeket füves strandokkal a Duna-parton és egy 400 éves török fürdőt.

Tartson velünk, és nézze meg a 6 legjobb budapesti fürdőt. A budapesti fürdők teljes listájáért látogasson el a város hivatalos weboldalára: spasbudapest.com.

1. Széchenyi Gyógyfürdő

Európa leghíresebb és legnagyobb gyógyfürdője gyönyörű neobarokk épületeivel, rengeteg medencéjével és egyéb kezelésekkel kápráztat el, amelyekért külön fizethetsz. A Széchenyi Gyógyfürdő Magyarország egyik nemzeti kincse, amelyet mindenképpen meg kell látogatni.

2. Gellért Gyógyfürdő

Budapest második legnagyobb termálfürdője pompás szecessziós épületegyüttesével nyűgöz le, és a Gellért fürdőhöz kapcsolódik. 4* hotelem Gellért, Amelynek vendégei 1 alkalommal ingyenesen léphetnek be a fürdőbe. Bár kisebb, mint a Szicsénél, a Gellért fürdő Európa egyik legnagyobb és leglátogatottabb fürdője.

3. Termálfürdő a Margitszigeten

A Duna közepén fekvő Margitszigeten található népszerű szabadidős terület nemcsak a parkban való sétálgatásra, hanem a hozzá tartozó Palatinus Termálfürdő meglátogatására is vonzza a látogatókat. A klasszikus uszodát úszómedencékkel, vízicsúszdákkal és attrakciókkal kombinálja a gyógy- és masszázsmedencékkel ellátott fedett termálrészleggel.

A Margitsziget északi csücskében, a két termálhotel nagyon privát környezetében élvezheti ezután a wellness- és gyógyfürdőt, amelyhez csak a szálloda vendégei férnek hozzá.

4. Rudas törökfürdő

Ha megmártózol a Kelet titkaiban, látogass el a legrégebbi, ma is működő törökfürdőbe, a Rudasba, amelynek egzotikusnak tűnő belső tere és 12 fedett termálmedencéje van. Vannak török gőzfürdők, klasszikus wellness-medencék és egy úszómedence.

5. Lukács Gyógyfürdő

A Szent Lukácsról elnevezett, kisebb és kissé elfeledett fürdő a budai oldalon található, és ideális azoknak, akik csendes környezetre és kevés turistára vágynak. Az egy kültéri és 6 beltéri termálmedence első ránézésre kissé nyomasztónak tűnhet, másrészt viszont jó eséllyel csak néhány másik látogatóval fogod itt tölteni a pihenésedet, ellentétben a fent említett, igen forgalmas fürdővel.

6. Lukács Gyógyfürdő és Dagály Uszoda

Budapest egyik legnagyobb szabadtéri uszodája a Duna-parti füves strandokkal, vízicsúszdákkal és vízi attrakciókkal rendelkező nagy nyitott területet egy kisebb fedett termálfürdővel ötvözi. A Dagály ideális hely a gyógyító termálfürdő, a vízi szórakozás attrakciókkal és a fák árnyékában, a füvön való pihenés kombinálására.

Szállás és utazás Budapestre

Sokkal olcsóbb és szórakoztatóbb, ha egyedül utazol Budapestre. Hogy ne kelljen hotelajánlatok százai között keresgélnie, konkrét tippeket készítettünk a legjobb szállodákról:

És hogy mi a legolcsóbb, leggyorsabb vagy legkényelmesebb módja annak, hogy eljuss a magyar fővárosba? Nézze meg a részletes fejezetet:

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.