Seljalandsfoss

Seljalandsfoss

A Seljalandsfoss vízesés az egyik leglátogatottabb hely Izlandon, köszönhetően szépségének, könnyű megközelíthetőségének és más érdekes helyekhez közeli elhelyezkedésének. Azonban mindenképpen érdemes meglátogatni, mivel a Seljalandsfoss Európa egyik legszebb vízesése.

Izlandra szóló repülőjegyek árainak összehasonlítása

60 méterre a sziklától

A Seljalandsfoss vízesést a Seljalandsjá gleccserfolyó táplálja, amely több mint 60 méter magasan hirtelen zuhan le egy szikláról, és néhány száz méterre a tenger öblébe ömlik.

Mivel a víz egy meglehetősen masszív túlnyúlás helyén zuhan alá, a vízesést a hátsó oldalról lehet fotózni.

Minden szögből...

A vízesés azért érdekes, mert szó szerint körbe lehet járni, és minden oldalról és szögből élvezhetjük a szépségét.

Az erős túlnyúlásnak köszönhetően a vízesést a hátsó oldalról is körbe lehet járni, ahová egy kanyargós ösvény vezet. A jégveszély miatt ez a hátsó ösvény télen zárva van, de az első ösvény egész évben nyitva marad.

Mivel a vízesés nyugatra néz, a hátsó oldalról gyönyörű fotókat készíthetünk a lenyugvó napról és a szivárványról, amelyet a napsugarak gyakran létrehoznak.

Gljúfrabúi vízesés

Ha a túraútvonalat követve körülbelül 400 métert észak felé haladsz, egy másik vízeséssel, a Gljúfrabúi vízeséssel találkozol, amely közel 60 méter magas, és egy szűk szurdokban zuhan le egy szikláról.

Szállás

A Seljalandsfoss szolgálhat egy izlandi körutazás első éjszakai állomásaként. A vízeséstől 2 km-es körzetben több vendégházban is megszállhatunk, az árak 110 eur/éj:

Hogyan juthat el ide?

A vízesés mindössze néhány tucat méterre található az izlandi 1-es főúttól, Reykjaviktól 128 km-re (útvonaltérkép: google.com/maps). Az út szélén van egy ingyenes parkoló, ahonnan sétaút vezet a vízeséshez.

A belépés díjtalan.

Autóbérleti díjak összehasonlítása - Izland

A Seljalandsfoss-tól nem messze egy letérő út vezet a híres Þórsmörk helyszínre.

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Izland-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.