Monster Building

Lakóépületek Hong Kong

Hongkongban krónikus helyhiány van, ezért a lakóházakat vagy nagyon magasra kell építeni, vagy a lakásokat szorosan egymás mellé kell zsúfolni.

A 10 legjobb szálloda Hongkongban

A hongkongi brutalista építészet leghíresebb példája a város központi részéhez közeli Quarry Bay kerületben található lakóházak tömbje.

10 000 ember egy tömbben

A lakótelep az 1960-as években épült, és 5 épületet tartalmaz, amelyek egy tömbben egyesülnek.

A legmagasabb épület 18 emeletes, és összesen több mint 10 000 ember él ezekben az épületekben egy nagyon kis területen. Démonikusnak tűnő, sőt visszataszító megjelenése miatt a lakótelep kiérdemelte a "Szörny épület" becenevet.

Egy tipikus lakás a Monster Buildingben nagyjából 35 négyzetméteres. A nagyon szűk folyosók és lépcsőházak lehetővé teszik, hogy 5 épületbe összesen 2243 lakóegységet zsúfoljanak be.

Tapasztalja meg Hongkong igazi hangulatát

Bár a Monster Building magántulajdonban van, az épületek közötti udvarok szabadon hozzáférhetőek mindenki számára, beleértve a turistákat is.

Az épületek közötti térből készítheted a legjobb és legárulkodóbb fotókat erről a monstre épületről.

Ha az ablakokon és a kis erkélyeken keresztül nézed a sűrűn tömött homlokzatot, egy igazi ázsiai város hangulatát kapod.

Bár a közterek némelyike első pillantásra visszataszítónak tűnhet, nem kell félnie attól, hogy éjszaka is meglátogassa a lakótelepet. A Quarry Bay biztonságos környék, és a Monster Building földszintjén található éttermek, kávézók és üzletek alapján is megállapíthatod, hogy nem nyomornegyedről van szó.

Hogyan juthatsz el oda?

A Shau Kei Wanba tartó villamosvonal közvetlenül a Monster Mansion mellett halad el.

A legközelebbi metróállomás a Quarry Bay, körülbelül 400 méterre a lakóteleptől, és a következő járatok állnak meg itt:

  • (a Central, North Point, Causeway Bay és Kennedy Town felé).
  • Lila Tseung Kwan O vonal (Tseung Kwan O és North Point felé).

Mit érdemes megnézni

Fedezze fel az összes látnivalót Hong Kong-ban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.