Hong Kong - Időjárás és a legjobb utazási idő

Hong Kong

Hongkongban nedves szubtrópusi éghajlat uralkodik. Vannak azonban sajátos körülmények, és különösen nyáron az időjárás inkább a trópusi övre hasonlít.

A nyarak általában nagyon hosszúak, forróak és párásak, a hőmérséklet 33 °C körüli. A telek viszont rövidek, kellemes, 23 °C körüli hőmérsékletekkel, többnyire tiszta égbolt és alacsonyabb páratartalom mellett.

A nagyon rövid ősz általában napos, míg a rövid tavaszra a felhős égbolt és a gyakori köd jellemző.

Válassza ki a legjobb szállást, ahonnan kilátás nyílik Hongkongra

Hongkongban a legélvezetesebb október és február között tartózkodni.

A tenger június és október között a legmelegebb, amikor 28 °C körüli a hőmérséklet. Télen a tenger hőmérséklete meredeken csökken, és decembertől márciusig a legalacsonyabb, amikor 22°C körül van.

Hőmérsékleti táblázat az év folyamán

Hong Kong - Közös időjárás az egész országban

Hónap
Időjárás
Air
Január
nap
18 °C
Február
nap
18 °C
március
nap
21 °C
Április
napos
25 °C
talán
napos
28 °C
Június
eső
30 °C
Július
eső
31 °C
Augusztus
eső
31 °C
Szeptember
eső
30 °C
Október
napos
27 °C
November
nap
24 °C
December
nap
20 °C

Mikor kell költözni Hong Kong

A legideálisabb időszak a látogatásra az október végétől január végéig tartó időszak, amikor a hőmérséklet 22-28 fok körül van, és a páratartalom jelentősen alacsonyabb, mint nyáron. A nyári hónapokban nem ajánlott a látogatás, mivel a hőmérséklet 34 fok körül mozog, és a nagyon magas páratartalom mellett nem megfelelő az időjárás a szabadban való hosszabb tartózkodáshoz.

Válassza ki a legjobb szállást, ahonnan kilátás nyílik Hongkongra

Melyek a legjobb hónapok a látogatásra?

Októbertől januárig egyenletes időjárás uralkodik, a legkevesebb csapadékkal és a legkényelmesebb, 22 és 28 °C közötti hőmérséklettel. Ebben az időszakban átlagosan 3 naponta egyszer esik az eső, általában este vagy éjszaka. Az eső szórványosan és csak rövid záporok formájában fordul elő.

November, december és január elején tiszta vagy részben tiszta égbolt és tiszta levegő jellemzi a hónapokat, ami kilátásra hív például a Victoria-csúcsról.

Mikor van az esős évszak Hongkongban?

A legnagyobb esőzések júniusban esnek, és az esős évszak szeptember végén, október elején ér véget. Ezekben a hónapokban naponta akár többször is eshet az eső, beleértve a hosszan tartó záporokat is.

Ebben az időszakban havonta átlagosan 18 esős nap van.

Vannak tájfunok Hongkongban?

Igen, Hongkong a gyakori tájfunok és trópusi viharok övezetében fekszik. Évente átlagosan egyszer csap le egy erős tájfun Hongkongra.

A hurrikánszezon júliustól októberig tart. Statisztikailag a tájfunok szeptember elején vagy augusztus végén a leggyakoribbak.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.