Hong Kong - kultúra és történelem

Hong Kong

Mennyire könnyű angolul beszélni Hongkongban? Milyenek a helyiek és mikor vannak zárva az üzletek Hongkongban?

Válasszon Hongkongra néző szállodát

Nyelv

A hivatalos nyelvek a kínai (kantoni ) és az angol.

A lakosság 92%-ának a kantoni az első nyelve. Az angol csak a lakosság 5%-ának az első nyelve, azonban a helyiek közel 60%-a beszéli az angolt.

Hongkong Ázsiában a legkönnyebb hely, ahol gond nélkül lehet angolul beszélni.

Történelem dióhéjban

Kína Guangdong tartománya évszázadok óta lakott terület. Hongkong területe és a Gyöngy-folyó torkolata kínai dinasztiák uralma alatt állt egészen az 1841-es első ópiumháború végéig, amikor Nagy-Britannia magának követelte Hongkong szigetének ellenőrzését.

A második ópiumháború végével és az azt követő 1860-as pekingi szerződéssel Nagy-Britannia a Kowloon területét is megszerezte a maga javára.

Az Új Területek területét 1898-ban adták bérbe kezdetben 99 évre, Makaó mintájára. Ennek az időszaknak a lejártával az 1980-as években kezdődtek meg a tárgyalások Nagy-Britannia és Kína között Hongkong jövőjéről, amelyek 1997-ben az "Egy ország, két rendszer" egyezmény keretében Hongkong visszaadását eredményezték Kínának.

E megállapodás értelmében a város kínai fennhatóság alá került, de legalább 2047-ig megtartotta nagyfokú függetlenségét.

Hongkong a legtöbb tekintetben saját államként működik, saját valutával, törvényekkel, parlamenttel, határokkal és rendőrséggel.

Emberek és vallás

Hongkong lakosságának többsége helyi lakos, főként a kínai Guangdong és Fujian tartományokból.

Hongkongban nagy kisebbségben élnek külföldiek is a világ minden tájáról, mivel Hongkong nemzetközi kereskedelmi központként működik Észak-Ázsiában. A filippínók szintén nagy kisebbséget alkotnak, és széles körben alkalmaznak háztartási alkalmazottakat.

A helyiek tehát hozzászoktak a külföldiekhez és a turistákhoz. Nem túlságosan barátságosak, de ez főként a város nyüzsgésének köszönhető.

Hongkongban 7 500 000 ember él.

Vallás és hit

A vallás nincs erősen jelen Hongkongban.

A lakosság mintegy 20%-a a buddhizmus, 12%-a a kereszténység, 4%-a az iszlám vallás híve, a többiek (vagyis a többség) ateisták.

Ünnepek

A szabadnapok a legelterjedtebb kínai ünnepeket követik. A legfontosabb állami ünnep itt a holdújév (kínai újév), amelyet február első felében ünnepelnek.

Ebben az időszakban a város szó szerint zsúfolásig megtelik szárazföldi kínai turistákkal, akik számára az újév a kevés hosszabb szabadidő egyik leghosszabb időszaka.

Az üzletek és a turisztikai szolgáltatások minden ünnepnapon, így vasárnap is nyitva tartanak.

Sőt, a tömegközlekedés is sűrűbben közlekedik hétvégén, legalábbis a forgalmas turistautakon.

Turizmus

Hongkong nemcsak a banki tevékenységre és a nemzetközi kereskedelemre, hanem a turizmusra is építi gazdaságát. Mindenkinek van mit kínálnia. Akár a természet, a kaland, a kultúra vagy az ételek miatt utazik, Hongkongban minden megtalálható. A legtöbb turista néhány napot tölt a városban kínai vagy más ázsiai útja során.

Már a repülőtéren találsz egy jól felszerelt turisztikai irodát, nagyon barátságos személyzettel, és a városban mindenhol kis térképek vannak a közvetlen környékről, hogy ne tévedj el a helyi felhőkarcolók között.

A turisztikai infrastruktúra magas színvonalú, ahogyan minden szolgáltatás Hongkongban.

Ez a cikk tartalmazhat partneri linkeket, amelyekből szerkesztőségünk jutalékot kaphat, ha rákattint a linkre. Lásd a Hirdetési irányelvek oldalunkat.