Hong Kong dióhéjban

Hong Kong

Hongkong gazdag történelemmel, pezsgő jelennel és a világ egyik legfontosabb gazdasági központjaként fényes jövővel rendelkező város.

A város egy rendkívül fotogén, számos félszigetből, szigetből, öbölből és közel 1000 méter magas hegyekből álló területen fekszik. Hongkong felhőkarcolók százai alkotják a város látképét, a világ összes városa közül a legnagyobb sűrűségben.

Hotelárak megtekintése és szállásfoglalás most

De nem csak a magas épületek lenyűgözőek, Hongkong meglepően hatalmas természeti területekkel is rendelkezik, amelyeket több tucat kilométernyi túraútvonal szel át, és számos szigeten gyönyörű szubtrópusi, finom homokos strandok találhatók.

A közel 100 évig tartó brit uralomnak köszönhetően Hongkongban még mindig erősen keverednek az európai és kínai hatások.

Bár Hongkong Kína szerves részét képezi, úgynevezett Különleges Közigazgatási Területet ("Hong Kong SAR") alkot, amely széleskörű autonómiát biztosít a városnak. A világ legtöbb országából érkező turisták például vízum nélkül utazhatnak Hongkongba, ellentétben a szárazföldi Kínával. A szomszédos Makaó például, amely a Hongkongból induló utazások kedvelt célpontja, hasonlóan működik.

Népesség Terület Név Kínai / angol Időzóna
7 500 000 2 755 km2

香港 / Hong Kong

UTC +8

További tippek a látogatáshoz Hong Kong

Akár először, akár többször látogat el a Hong Kong weboldalra, nézze meg hasznos tippjeinket és ajánlásainkat: